ממתקי אפרסמון
מתכון של אלינוער רבין לממתקי אפרסמון, באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 אפרסמונים
- מיץ מלימון
- שמן או חמאה לטיגון
- לבלילה:
- 2 ביצים מופרדות
- רבע כוס סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- חצי כוס יין לבן
- כוס קמח
- קורט מלח
- להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. קולפים את האפרסמונים או מותירים בקליפה, חותכים לרבעים, וכל רבע חוצים.
- 2. מזליפים על הפרי מיץ לימון ומשהים 10 דקות.
- 3. מערבבים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, היין והקמח. מקציפים היטב את החלבונים עם קורט מלח ומקפלים עם תערובת החלמונים.
- 4. טובלים את חתיכות האפרסמון בבלילה ומטגנים מכל הצדדים במחבת עם שמן או חמאה חמים, על אש בינונית, עד שהצבע זהוב. בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד (אפשר לנעוץ מקל/שיפוד כמו בצילום)