- 1. מניחים את הלימונים על משטח עבודה, חוצים לאורך ופורסים דק. מוודאים שהפרוסות נקיות מחרצנים ובמידת הצורך שולפים את החרצנים מן הפרוסות.
-
- 2. מפזרים על הפרוסות מלח גס ומסדרים אותן בצנצנת. בין השכבות אפשר להוסיף תיבול, אני אוהבת צ'ילי, אפשר גם תבלינים אחרים.
-
- 3. מהדקים את שכבות הלימונים כך שייצא מהם מיץ. אם רוצים לזרז את התהליך מוסיפים כף חומץ. מניחים 24 שעות מחוץ למקרר ומעבירים למקרר. כשהלימונים כבושים מספיק לטעמכם (אני מעדיפה אותם עדיין רעננים ולא סמרטוטיים) יוצקים שמן זית לכיסוי.
-
- חשוב: בכל פעם שמוציאים לימונים מוודאים שיש שכבת שמן שמכסה עליהם למניעת קלקול.