צנצנת לימונים כבושים

כשרוצים להשתמש בלימונים כבושים להכנת רוטב לסלט, כממרח לכריך, או להוסיף אותם לתבשיל – הכי נוח להשתמש בלימונים מרוסקים לממרח או למחית. לפעמים הלימונים הכבושים נמכרים כך. מוסיפים פפריקה לפי הטעם ומרסקים בבלנדר למרקם חלק.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
צנצנת לימונים כבושים. לימונים כבושים, דנה מאירזון
צנצנת לימונים כבושים(צילום: לימונים כבושים)

מצרכים

  • לצנצנת בנפח 300-400 מ"ל:
  • 2-3 לימונים שטופים היטב
  • מלח גס
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הלימונים על משטח עבודה, חוצים לאורך ופורסים דק. מוודאים שהפרוסות נקיות מחרצנים ובמידת הצורך שולפים את החרצנים מן הפרוסות.
  • 2. מפזרים על הפרוסות מלח גס ומסדרים אותן בצנצנת. בין השכבות אפשר להוסיף תיבול, אני אוהבת צ'ילי, אפשר גם תבלינים אחרים.
  • 3. מהדקים את שכבות הלימונים כך שייצא מהם מיץ. אם רוצים לזרז את התהליך מוסיפים כף חומץ. מניחים 24 שעות מחוץ למקרר ומעבירים למקרר. כשהלימונים כבושים מספיק לטעמכם (אני מעדיפה אותם עדיין רעננים ולא סמרטוטיים) – יוצקים שמן זית לכיסוי.
  • חשוב: בכל פעם שמוציאים לימונים מוודאים שיש שכבת שמן שמכסה עליהם למניעת קלקול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully