- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את האגסים וחוצים לאורכם. מניחים כל שני חצאים גדולים (או ארבעה קטנים) על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. סוגרים את היריעה למעטפה מהודקת היטב בקצוות.
-
- 2. אופים את האגסים: יוצקים לכל מעטפה שתי כפות עראק, שתי כפות יין לבן, 20 גרם חמאה וקמצוץ מלח, להדגשת הטעמים. סוגרים כל מעטפה לשקיק אטום, מניחים על תבנית התנור ואופים 35 דקות. מצננים ומרוקנים בזהירות את ליבת האגס.
-
- 3. מכינים את הסירופ: חולטים את עלי הנענע ברבע כוס מים רותחים למשך 30 שניות. מעבירים מיד למי קרח. ממיסים את הסוכר במי החליטה הרותחים ומצננים קלות. מחזירים את עלי הנענע וטוחנים במיקסר או בבלנדר ידני עד לקבלת סירופ נענע בירוק עז.
-
- 4. מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים לכדי תערובת אחידה.
-
- 5. מרכיבים את המנה: מסדרים את האגסים בתבנית עם נייר אפייה. מניחים תלולית תערובת במרכז כל חצי אגס ובוזקים מעל את פירורי העוגיות. מחממים לפני ההגשה. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים סירופ נענע.