אגס בעראק, ממולא ריקוטה

מחפשים מתכון מקורי לקראת חג שבועות? שף איילת לטוביץ' עם קינוח של אגס מושרה בעראק ויין לבן, וממולא בגבינת ריקוטה, שקדים ועוגיות חמאה טחונות.

מתכון מאת: שף איילת לטוביץ', .
אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים. הארץ,
אגס בעראק ממולא ריקוטה ושקדים(צילום: הארץ)

מצרכים

  • חומרים לשש מנות:
  • לאפיית אגסים:
  • 3 אגסים גדולים או 6 קטנים
  • 6 כפות עראק
  • 6 כפות יין לבן (רצוי חצי יבש)
  • 60 גרם חמאה
  • מעט מלח
  • למילוי:
  • 150 גרם גבינת ריקוטה, מסוננת מנוזלים עודפים
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 6 כפות שקדים טחונים
  • 3 עוגיות חמאה, שבורות לפירורים גסים
  • לסירופ:
  • כוס עלי נענע
  • רבע כוס סוכר לבן
  • רבע כוס מים רותחים
  • קערית מי קרח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את האגסים וחוצים לאורכם. מניחים כל שני חצאים גדולים (או ארבעה קטנים) על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. סוגרים את היריעה למעטפה מהודקת היטב בקצוות.
  • 2. אופים את האגסים: יוצקים לכל מעטפה שתי כפות עראק, שתי כפות יין לבן, 20 גרם חמאה וקמצוץ מלח, להדגשת הטעמים. סוגרים כל מעטפה לשקיק אטום, מניחים על תבנית התנור ואופים 35 דקות. מצננים ומרוקנים בזהירות את ליבת האגס.
  • 3. מכינים את הסירופ: חולטים את עלי הנענע ברבע כוס מים רותחים למשך 30 שניות. מעבירים מיד למי קרח. ממיסים את הסוכר במי החליטה הרותחים ומצננים קלות. מחזירים את עלי הנענע וטוחנים במיקסר או בבלנדר ידני עד לקבלת סירופ נענע בירוק עז.
  • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את הריקוטה, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים לכדי תערובת אחידה.
  • 5. מרכיבים את המנה: מסדרים את האגסים בתבנית עם נייר אפייה. מניחים תלולית תערובת במרכז כל חצי אגס ובוזקים מעל את פירורי העוגיות. מחממים לפני ההגשה. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים סירופ נענע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully