וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגסים ביין, תפוזים וקינמון עם קרם מסקרפונה

מתכון מתוך הספר "פשוט לארח" מאת שי-לי אנג'ל ליפא ואריאלה גוטנברג-לנגהם לאגסים ביין עם קרם מסקרפונה

מתכון מאת: מערכת וואלה

אגסים ביין ומסקרפונה מתוך הספר פשוט לארח (דניה ויינר). מערכת וואלה
אגסים ביין ומסקרפונה מתוך הספר פשוט לארח (דניה ויינר)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • לאגסים:
  • 6 אגסי בוסק גדולים ומוצקים עם הגבעול
  • 1 1/2 כוסות יין אדום משובח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מקל קינמון גדול
  • מסמר ציפורן
  • לקרם מסקרפונה:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • גרגרים מחצי מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קרם מסקרפונה: מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר וגרגרי מקל הווניל ומצננים במקרר.
  • 2. מכינים את האגסים: יוצקים לסיר את היין, המים ומיץ התפוזים, מוסיפים את הסוכר, קליפת התפוז, מקל קינמון וציפורן, מרתיחים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  • 3. קולפים את האגסים, אך לא מסירים את הגבעול, מסירים את החלק התחתון המעוכל של האגסים כדי שיעמדו ביציבות בהגשה. משכיבים את האגסים בסיר בתוך הנוזל הרותח, מכסים במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
  • 4. להגשה: מניחים על כל צלחת אגס וכף קרם מסקרפונה ומקשטים בחתיכת מקל קינמון. אפשר להגיש את האגס חם או קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully