- 1. מכינים קרם מסקרפונה: מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר וגרגרי מקל הווניל ומצננים במקרר.
-
- 2. מכינים את האגסים: יוצקים לסיר את היין, המים ומיץ התפוזים, מוסיפים את הסוכר, קליפת התפוז, מקל קינמון וציפורן, מרתיחים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
-
- 3. קולפים את האגסים, אך לא מסירים את הגבעול, מסירים את החלק התחתון המעוכל של האגסים כדי שיעמדו ביציבות בהגשה. משכיבים את האגסים בסיר בתוך הנוזל הרותח, מכסים במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
-
- 4. להגשה: מניחים על כל צלחת אגס וכף קרם מסקרפונה ומקשטים בחתיכת מקל קינמון. אפשר להגיש את האגס חם או קר.