וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי אגסים ושוקולד

מחפשים עוגה לשבת? קבלו שילוב מנצח של אגס, שוקולד וסוף שבוע, הכל בתוך פאי אחד משגע. המתכון באדיבות אלינוער רבין ומועצת הפירות.

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

פאי אגסים ושוקולד. מערכת וואלה
פאי אגסים ושוקולד

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 175 גר' קמח
  • 30 גר' סוכר
  • 30 גר' שקדים טחונים
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • 125 גר' חמאה מלוחה קרה
  • 3 כפות מי קרח
  • למילוי:
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ק"ג אגסים
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גר' קקאו
  • ביצה
  • 150 גר' סוכר
  • 50 גר' קמח
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מעבדים יחד בפולסים את מרכיבי הבצק, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
  • 2. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מפזרים מעל שתי כפות סוכר. מצננים כחצי שעה במקרר.
  • 3. קולפים את האגסים, חותכים לרבעים, מרחיקים את הליבה ומסדרים על הבצק הצונן.
  • 4. אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מוציאים מהתנור.
  • 5. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, מסירים מהאש.
  • 6. בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת החמאה והקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים, מחליקים בעזרת מרית.
  • 7. מחזירים לתנור ואופים רבע שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה נשמרת היטב מספר ימים. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully