- 1. במעבד מזון מעבדים יחד בפולסים את מרכיבי הבצק, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
-
- 2. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מפזרים מעל שתי כפות סוכר. מצננים כחצי שעה במקרר.
-
- 3. קולפים את האגסים, חותכים לרבעים, מרחיקים את הליבה ומסדרים על הבצק הצונן.
-
- 4. אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מוציאים מהתנור.
-
- 5. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, מסירים מהאש.
-
- 6. בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת החמאה והקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים, מחליקים בעזרת מרית.
-
- 7. מחזירים לתנור ואופים רבע שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה נשמרת היטב מספר ימים. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.