פירות יבשים ממולאים בפרגית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
- 20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
- למילוי:
- 1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
- 1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- מלח, פלפל שחור
- לרוטב:
- 400 ליטר ציר עוף
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות דבש חרובים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חמרי המלית ומתבלים.
- 2. פותחים בכל פרי יבש שסע למילוי ודוחסים פנימה את מילוי הבשר. מסדרים את הפירות היבשים שמולאו בסיר.
- 3. בסיר, יוצקים על הפירות היבשים הממולאים ציר עוף עד למחצית גובה הפירות.
- 4. מוסיפים דבש חרובים, רכז רימונים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-40 דקות ומגישים.