מתכונים חמים

פירות יבשים ממולאים בפרגית

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
  • 20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
  • למילוי:
  • 1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
  • 1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 400 ליטר ציר עוף
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות דבש חרובים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חמרי המלית ומתבלים.
  • 2. פותחים בכל פרי יבש שסע למילוי ודוחסים פנימה את מילוי הבשר. מסדרים את הפירות היבשים שמולאו בסיר.
  • 3. בסיר, יוצקים על הפירות היבשים הממולאים ציר עוף עד למחצית גובה הפירות.
  • 4. מוסיפים דבש חרובים, רכז רימונים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-40 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully