פירות יבשים ממולאים בפרגית

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: prima films)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
  • 20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
  • למילוי:
  • 1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
  • 1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 400 ליטר ציר עוף
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות דבש חרובים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חמרי המלית ומתבלים.
  • 2. פותחים בכל פרי יבש שסע למילוי ודוחסים פנימה את מילוי הבשר. מסדרים את הפירות היבשים שמולאו בסיר.
  • 3. בסיר, יוצקים על הפירות היבשים הממולאים ציר עוף עד למחצית גובה הפירות.
  • 4. מוסיפים דבש חרובים, רכז רימונים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-40 דקות ומגישים.
  • מתכון של יוסי שטרית לפירות יבשים ממולאים בבשר

  • משמשים ממולאים בסלט בקר

  • פרגיות ממולאות בקוסקוס

  • גלילות מצה ממולאות בעוף

  • עופיונים שחומים ממולאים

  • מפרום קולרבי

  • שניצל במילוי פירה ונקניקיה

  • עוף ממולא של אהובה

  • קורדון בלו

  • עוף במילוי בשר טחון

  • עוף ממולא קינואה ותרד ברוטב ריבת בצלים ושזיפים

  • ספרינג רולס עוף

  • פרגיות ממולאות אורז של אבי ביטון

  • עופיון ממולא אורז וחומוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully