ריבת תפוחים
לראש השנה אבל לא רק: ריבת תפוחים משלושה מרביכים - קלה להכנה שלא תוכלו להפסיק לזלול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1ק״גתפוחים
- 1ק״גסוכר
- 1כוסמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ריבת תפוחים?
- 1קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה והגרעינים.
- 2חותכים כל תפוח לרבעים ומכניסים לסיר. מפזרים מעל את הסוכר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- 3מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהתפוחים הזהיבו קלות. מסירים מהאש.
- 4מעבירים את הריבה לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור.
- טיפ: יש להכין את הריבה מתפוחים אדומים מובחרים, המדגישים את הטעם. לא מבשלים יותר מדי, כדי לשמור על צורת רבעי התפוח.