ריבת תאנים עם יין אדום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תאנים
- 700 גרם (1/2 3 כוסות) סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) יין אדום, עדיף לא יבש
- 1 מקל וניל, חתוך לאורכו
אופן ההכנה
- 1.שוטפים את התאנים וחותכים אותן לחצאים או לרבעים.
- 2.מערבבים את כל החומרים בסיר, ומשאירים כך למשך לילה שלם.
- 3.למחרת מבשלים על אש גבוהה, עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-40 דקות.
- 4.מוציאים את מקל הווניל ומגרדים ממנו את הגרעינים אל תוך הריבה, תוך כדי ערבוב