וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריבה מרוקאית

את הריבה הזו אפשר להכין בווריאציות שונות: אתרוגים, גזר גמדי, צימוקים ואגוזים, ועוד.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה

ריבת תאנים. נועה ברנע,
ריבת תאנים/נועה ברנע

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג תאנים (ניתן להמיר ב-3 אתרוגים לריבת אתרוגים, 1/2 ק"ג אגוזים ו-1/2 ק"ג צימוקים לריבת צימוקים ואגוזים או 1 ק"ג גזר גמדי לריבת גזר)
  • 2 כוסות מים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 תפוז
  • 1 מקל קינמון
  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון אניס, קליפת לימון מגוררת וציפורן

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את קליפת התפוז ומכניסים לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומרתיחים.
  • 2. מבשלים 40 דקות עד שהסוכר נמס. דואגים לנקות את הקצף שמצטבר בסיר. חשוב לא להתרחק מדי מהריבה המתבשלת כדי שלא תישרף.
  • 3. לאחר שהריבה מזהיבה ומקבלת מרקם סמיך מורידים מהאש. מחכים שתתקרר. מעבירים לצנצנת אטומה שמאפשרת אחסון ממושך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully