ריבה מרוקאית
את הריבה הזו אפשר להכין בווריאציות שונות: אתרוגים, גזר גמדי, צימוקים ואגוזים, ועוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תאנים (ניתן להמיר ב-3 אתרוגים לריבת אתרוגים, 1/2 ק"ג אגוזים ו-1/2 ק"ג צימוקים לריבת צימוקים ואגוזים או 1 ק"ג גזר גמדי לריבת גזר)
- 2 כוסות מים
- 1 ק"ג סוכר
- 1 תפוז
- 1 מקל קינמון
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון אניס, קליפת לימון מגוררת וציפורן
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את קליפת התפוז ומכניסים לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומרתיחים.
- 2. מבשלים 40 דקות עד שהסוכר נמס. דואגים לנקות את הקצף שמצטבר בסיר. חשוב לא להתרחק מדי מהריבה המתבשלת כדי שלא תישרף.
- 3. לאחר שהריבה מזהיבה ומקבלת מרקם סמיך מורידים מהאש. מחכים שתתקרר. מעבירים לצנצנת אטומה שמאפשרת אחסון ממושך.