מתכונים חמים

ריבה מרוקאית

את הריבה הזו אפשר להכין בווריאציות שונות: אתרוגים, גזר גמדי, צימוקים ואגוזים, ועוד.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריבת תאנים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג תאנים (ניתן להמיר ב-3 אתרוגים לריבת אתרוגים, 1/2 ק"ג אגוזים ו-1/2 ק"ג צימוקים לריבת צימוקים ואגוזים או 1 ק"ג גזר גמדי לריבת גזר)
  • 2 כוסות מים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 תפוז
  • 1 מקל קינמון
  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון אניס, קליפת לימון מגוררת וציפורן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את קליפת התפוז ומכניסים לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומרתיחים.
  • 2. מבשלים 40 דקות עד שהסוכר נמס. דואגים לנקות את הקצף שמצטבר בסיר. חשוב לא להתרחק מדי מהריבה המתבשלת כדי שלא תישרף.
  • 3. לאחר שהריבה מזהיבה ומקבלת מרקם סמיך מורידים מהאש. מחכים שתתקרר. מעבירים לצנצנת אטומה שמאפשרת אחסון ממושך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully