פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות מרוקאיות לתה

      לחמניות מרוקאיות פשוטות להכנה שלפי המסורת משתלבות היטב עם חמאה, ריבה ותה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות מתוקות (יח
      לחמניות מתוקות (יח"צ , נועה ברנע)

      מצרכים

      • לכ-30 לחמניות:
      • 1 ק"ג קמח
      • 1 כוס שמן
      • 3 כוסות מים פושרים
      • 3 ביצים
      • כוס סוכר
      • קמצוץ מלח
      • 100 גרם שמרים טריים (2 קוביות)
      • לקישוט:
      • ביצה
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים בקערה שמן, מים, סוכר ושמרים. מוסיפים 3 ביצים בהדרגה אחת אחת ומערבבים בכל פעם. לבסוף מוסיפים את הקמח והמלח.
      • 2. נותנים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר.
      • 3. משמנים את הידיים וקורצים מהבצק עיגולים קטנים . מניחים בתבנית 18 שלוש שורות של שלוש.
      • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומתפיחים 10 דקות נוספות כשהבצק כבר בתוך התבנית מחוץ לתנור.
      • 5. את הלחמניות מברישים בביצה שנותרה, מפזרים מעל שומשום לקישוט ומכניסים לתנור אופים 8 דקות עד שמזהיב יפה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -