וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות מרוקאיות לתה

לחמניות מרוקאיות פשוטות להכנה שלפי המסורת משתלבות היטב עם חמאה, ריבה ותה.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה

לחמניות  מתוקות. נועה ברנע,
לחמניות מתוקות/נועה ברנע

מצרכים למתכון

  • לכ-30 לחמניות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם שמרים טריים (2 קוביות)
  • לקישוט:
  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בקערה שמן, מים, סוכר ושמרים. מוסיפים 3 ביצים בהדרגה אחת אחת ומערבבים בכל פעם. לבסוף מוסיפים את הקמח והמלח.
  • 2. נותנים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר.
  • 3. משמנים את הידיים וקורצים מהבצק עיגולים קטנים . מניחים בתבנית 18 שלוש שורות של שלוש.
  • 4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומתפיחים 10 דקות נוספות כשהבצק כבר בתוך התבנית מחוץ לתנור.
  • 5. את הלחמניות מברישים בביצה שנותרה, מפזרים מעל שומשום לקישוט ומכניסים לתנור אופים 8 דקות עד שמזהיב יפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully