לחמניות מרוקאיות לתה
לחמניות מרוקאיות פשוטות להכנה שלפי המסורת משתלבות היטב עם חמאה, ריבה ותה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 לחמניות:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס שמן
- 3 כוסות מים פושרים
- 3 ביצים
- כוס סוכר
- קמצוץ מלח
- 100 גרם שמרים טריים (2 קוביות)
- לקישוט:
- ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
- 1. מניחים בקערה שמן, מים, סוכר ושמרים. מוסיפים 3 ביצים בהדרגה אחת אחת ומערבבים בכל פעם. לבסוף מוסיפים את הקמח והמלח.
- 2. נותנים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר.
- 3. משמנים את הידיים וקורצים מהבצק עיגולים קטנים . מניחים בתבנית 18 שלוש שורות של שלוש.
- 4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומתפיחים 10 דקות נוספות כשהבצק כבר בתוך התבנית מחוץ לתנור.
- 5. את הלחמניות מברישים בביצה שנותרה, מפזרים מעל שומשום לקישוט ומכניסים לתנור אופים 8 דקות עד שמזהיב יפה.