וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספינג' מרוקאי מסורתי עם אבקת סוכר

סופגנייה מרוקאית עם חור באמצע. בדומה לסופגנייה, רוב רובו של השמן נספג בתוך הבצק. את הספינג' נהוג להגיש עדה המרוקאית בשמחות שונות כקינוח לצד דבש ותה.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה

ספינג'. נועה ברנע,
ספינג'/נועה ברנע

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 100 גרם שמרים טריים
  • 1 אבקת אפייה
  • קצת מלח
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • 3 כוסות מים פושרים
  • דבש/אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים מים בהדרגה. הבצק צריך להיות דליל ונוזלי יחסית. במידה וחסרים מים מוסיפים עוד.
  • 2. מערבבים בעזרת כף מספר דקות עד שהבלילה אחידה לחלוטין. מתפיחים את הבצק כחצי שעה.
  • 3. משמנים מגש, משמנים את הידיים וקורצים עיגולים בגודל של לחמניה, משמנים את הלחמניות.
  • 4. מוזגים לסיר חצי בקבוק שמן קנולה ונותנים לו להתחמם. כשהשמן רותח מנמיכים לאש בינונית.
  • 5. מחזיקים בלחמניה ביד אחת ובשנייה יוצרים חור גדול באמצע בעזרת האגודל עד לצורה של בייגל. בגלל דלילות הבצק אין לצפות לצורה עגולה מושלמת.
  • 6. מכניסים לשמן. בתחילה הבצק שוקע ובהמשך צף. כשהלחמניה מזהיבה הופכים אותה, נותנים לה להיטגן עוד כמה דקות ואז היא מוכנה. הבצק תופח עוד במהלך הטיגון. מניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
  • 7. מגישים עם דבש או אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully