פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות קלאסיות של "דלאל"

      9 מדרגים / 3.29 כוכבים

      צילום: עידו שחם עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • ל-24 סופגניות:
      • 500 גרם קמח שטיבל 2 (קמח לחם)
      • 100 גרם סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 25 גרם שמרים טריים
      • 3-4 ביצים (תלוי בגודל)
      • 120 גרם חלב או מים
      • כף אמרטו וכף גרנד מרנייה (או 2 כפות ברנדי)
      • 90 גרם חמאה או מרגרינה רכה
      • שמן לטיגון
      • אבקת סוכר
      • ריבה או כל מילוי אחר

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח ושמרים, ומערבבים כ-10 שניות בעזרת וו לישה.
      • 2. מוסיפים ביצים, מים ואלכוהול, ולשים.
      • 3. לאחר כ-5 דקות לישה במהירות 1, כשהבצק חצי אלסטי, מוסיפים את החמאה ומגבירים למהירות 2, עד שמקבלים בצק רך, מבריק ואלסטי.
      • 4. עוטפים בניילון את הקערה עם הבצק ומתפיחים למשך לילה במקרר.
      • 5. מחלקים את הבצק ליחידות של 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש שרופד בנייר אפייה מוברש בשמן.
      • 6. מניחים את הכדורים במקום חמים להתפחה נוספת, כששקית ניילון מכסה אותם, וממתינים עד שהכדורים כמעט יכפילו את נפחם.
      • 7. בסיר טיגון מחממים שמן ל-160 מעלות. הופכים בזהירות את הסופגניות לתוך השמן, אחת אחרי השנייה, מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
      • 8. מחכים שהסופגניות יצטננו מעט, ואז מזריקים לתוכן ריבה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -