סופגניות קלאסיות של "דלאל"

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: עידו שחם עריכה: אמיר קוטיגרו)

מצרכים

  • ל-24 סופגניות:
  • 500 גרם קמח שטיבל 2 (קמח לחם)
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3-4 ביצים (תלוי בגודל)
  • 120 גרם חלב או מים
  • כף אמרטו וכף גרנד מרנייה (או 2 כפות ברנדי)
  • 90 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר
  • ריבה או כל מילוי אחר

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח ושמרים, ומערבבים כ-10 שניות בעזרת וו לישה.
  • 2. מוסיפים ביצים, מים ואלכוהול, ולשים.
  • 3. לאחר כ-5 דקות לישה במהירות 1, כשהבצק חצי אלסטי, מוסיפים את החמאה ומגבירים למהירות 2, עד שמקבלים בצק רך, מבריק ואלסטי.
  • 4. עוטפים בניילון את הקערה עם הבצק ומתפיחים למשך לילה במקרר.
  • 5. מחלקים את הבצק ליחידות של 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש שרופד בנייר אפייה מוברש בשמן.
  • 6. מניחים את הכדורים במקום חמים להתפחה נוספת, כששקית ניילון מכסה אותם, וממתינים עד שהכדורים כמעט יכפילו את נפחם.
  • 7. בסיר טיגון מחממים שמן ל-160 מעלות. הופכים בזהירות את הסופגניות לתוך השמן, אחת אחרי השנייה, מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
  • 8. מחכים שהסופגניות יצטננו מעט, ואז מזריקים לתוכן ריבה.
  • סופגניית הבסיס הקלאסית של דלאל

  • סופגניות של "ביסקוטי"

  • סופגניית ריבה של רולדין

  • סופגניות קלאסיות עם ריבת פירות יער

  • ריבת תותים ועגבניות שרי

  • ריבת שושנים

  • סופגניות יווניות

  • ריבת פומלה למון גראס וטפיוקה

  • ריבת אגסים וחרדל

  • ריבת תאנים עם יין אדום

  • ריבת שזיפים ואגוזים

  • חיתוכיות ריבה וחלבה

  • חרוסת של שי-לי ליפא

  • קונפיטורת חבושים של שף עזרא קדם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully