סופגניות קלאסיות עם ריבת פירות יער
באדיבות השף נטע מור, מרכז האירועים קסיופיאה
סופגניות של הקונדיטורית נטע מור
מחשבון המרות
- לסופגניות:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 200 גרם חמאה רכה
- 50 גרם שמרים יבשים
- רבע כוס ברנדי
- שלושת רבעי כוס סוכר
- רבע כפית מלח
- 2.5 כוסות מים
- כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
- חצי כפית גרידת לימון תפוז לא חובה
- למילוי: ריבת יער, או ריבה אחרת שאתם אוהבים
- לקישוט: אבקת סוכר
- לטיגון: ליטר שמן קנולה
- 1. בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי.
- 2. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב - מעט קמח.
- 3. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח בערך שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
- 4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו מעט, עד לקבלת מרקם גמיש. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
- 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת במשך חצי שעה-שעה, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
- 6. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
- 7. לאחר שהסופגניות הכפילו את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומניחים על נייר סופג.
- 8. כשהסופגניות מוכנות מעבירים את הריבה לשק זילוף קצה מחודד.
- 9. מרכיבים את הסופגניות : דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בריבה עד שמעט ממנה יוצא החוצה. כמו כן ניתן למלא את הסופגניות מהצד.
- 10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה