פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות קלאסיות עם ריבת פירות יער

      באדיבות השף נטע מור, מרכז האירועים קסיופיאה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות של הקונדיטורית נטע מור (יח
      סופגניות של הקונדיטורית נטע מור (יח"צ)

      מצרכים

      • לסופגניות:
      • 1 ק"ג קמח מנופה
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 50 גרם שמרים יבשים
      • רבע כוס ברנדי
      • שלושת רבעי כוס סוכר
      • רבע כפית מלח
      • 2.5 כוסות מים
      • כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
      • חצי כפית גרידת לימון תפוז – לא חובה
      • למילוי: ריבת יער, או ריבה אחרת שאתם אוהבים
      • לקישוט: אבקת סוכר
      • לטיגון: ליטר שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי.
      • 2. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב - מעט קמח.
      • 3. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח בערך שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
      • 4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו מעט, עד לקבלת מרקם גמיש. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
      • 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת במשך חצי שעה-שעה, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
      • 6. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
      • 7. לאחר שהסופגניות הכפילו את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומניחים על נייר סופג.
      • 8. כשהסופגניות מוכנות מעבירים את הריבה לשק זילוף קצה מחודד.
      • 9. מרכיבים את הסופגניות : דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בריבה עד שמעט ממנה יוצא החוצה. כמו כן ניתן למלא את הסופגניות מהצד.
      • 10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות