וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות קלאסיות עם ריבת פירות יער

באדיבות השף נטע מור, מרכז האירועים קסיופיאה

מתכון מאת: ויוה

סופגניות של הקונדיטורית נטע מור.
סופגניות של הקונדיטורית נטע מור

מצרכים למתכון

  • לסופגניות:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • רבע כוס ברנדי
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 2.5 כוסות מים
  • כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
  • חצי כפית גרידת לימון תפוז – לא חובה
  • למילוי: ריבת יער, או ריבה אחרת שאתם אוהבים
  • לקישוט: אבקת סוכר
  • לטיגון: ליטר שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי.
  • 2. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב - מעט קמח.
  • 3. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח בערך שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו מעט, עד לקבלת מרקם גמיש. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  • 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת במשך חצי שעה-שעה, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
  • 6. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
  • 7. לאחר שהסופגניות הכפילו את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומניחים על נייר סופג.
  • 8. כשהסופגניות מוכנות מעבירים את הריבה לשק זילוף קצה מחודד.
  • 9. מרכיבים את הסופגניות : דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בריבה עד שמעט ממנה יוצא החוצה. כמו כן ניתן למלא את הסופגניות מהצד.
  • 10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully