מתכונים חמים

סופגניות קלאסיות עם ריבת פירות יער

באדיבות השף נטע מור, מרכז האירועים קסיופיאה

מתכון מאת: ויוה
    • מתכונים לחנוכה

    • פרווה

    • מאפים

    • כשר

    סופגניות של הקונדיטורית נטע מור

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • לסופגניות:
    • 1 ק"ג קמח מנופה
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 50 גרם שמרים יבשים
    • רבע כוס ברנדי
    • שלושת רבעי כוס סוכר
    • רבע כפית מלח
    • 2.5 כוסות מים
    • כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
    • חצי כפית גרידת לימון תפוז – לא חובה
    • למילוי: ריבת יער, או ריבה אחרת שאתם אוהבים
    • לקישוט: אבקת סוכר
    • לטיגון: ליטר שמן קנולה

    אופן ההכנה

    • 1. בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי.
    • 2. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב - מעט קמח.
    • 3. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח בערך שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
    • 4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו מעט, עד לקבלת מרקם גמיש. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
    • 5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת במשך חצי שעה-שעה, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
    • 6. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
    • 7. לאחר שהסופגניות הכפילו את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומניחים על נייר סופג.
    • 8. כשהסופגניות מוכנות מעבירים את הריבה לשק זילוף קצה מחודד.
    • 9. מרכיבים את הסופגניות : דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בריבה עד שמעט ממנה יוצא החוצה. כמו כן ניתן למלא את הסופגניות מהצד.
    • 10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully