קונפיטורת לימון
השף של מסעדת בליני בת"א מלמד להכין קונפיטורת לימון
מנות לימון בבליני (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לשם הכנת הקונפיטורה, יש להצטייד בבד חיתול או גזה.
- 8 לימונים גדולים
- סוכר בהתאם למשקל הלימון, ביחס של 1:1
- 1 כף מרווה קצוצה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 330 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים
- 1. בעזרת פומפיה מגררים את קליפת הלימונים.
- 2. מרוקנים את בשר הלימון מהקליפה בעזרת סכין. מפרידים את הגרעינים מבשר הלימון, אך לא משליכים אותם אלא שומרים בצד.
- 3. חותכים את בשר הלימון לקוביות של 1X1 ס"מ.
- 4. שוקלים את בשר הלימון יחד עם גרידת הלימון. שוקלים סוכר ביחס שווה למשקל הלימונים.
- 5. מניחים את גרעיני הלימון בגזה או בבד חיתול. קושרים לשק קטן. גרעיני הלימון מייצרים פיקטין טבעי, המסמיך את הריבה.
- 6. מבשלים בסיר על אש נמוכה את המים, הסוכר, הלימונים והתבלינים, יחד עם גרעיני הלימון, למשך כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה. מערבבים היטב במהלך הבישול.
- 7. עם סיום הבישול מוציאים את הרשת ומעבירים למקרר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה