פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קונפיטורת לימון

      השף של מסעדת בליני בת"א מלמד להכין קונפיטורת לימון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות לימון בבליני (נמרוד סונדרס)
      מנות לימון בבליני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לשם הכנת הקונפיטורה, יש להצטייד בבד חיתול או גזה.
      • 8 לימונים גדולים
      • סוכר בהתאם למשקל הלימון, ביחס של 1:1
      • 1 כף מרווה קצוצה
      • 1 כפית צ'ילי גרוס
      • 330 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים

      אופן ההכנה

      • 1. בעזרת פומפיה מגררים את קליפת הלימונים.
      • 2. מרוקנים את בשר הלימון מהקליפה בעזרת סכין. מפרידים את הגרעינים מבשר הלימון, אך לא משליכים אותם אלא שומרים בצד.
      • 3. חותכים את בשר הלימון לקוביות של 1X1 ס"מ.
      • 4. שוקלים את בשר הלימון יחד עם גרידת הלימון. שוקלים סוכר ביחס שווה למשקל הלימונים.
      • 5. מניחים את גרעיני הלימון בגזה או בבד חיתול. קושרים לשק קטן. גרעיני הלימון מייצרים פיקטין טבעי, המסמיך את הריבה.
      • 6. מבשלים בסיר על אש נמוכה את המים, הסוכר, הלימונים והתבלינים, יחד עם גרעיני הלימון, למשך כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה. מערבבים היטב במהלך הבישול.
      • 7. עם סיום הבישול מוציאים את הרשת ומעבירים למקרר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -