מתכונים חמים

קונפיטורת לימון

השף של מסעדת בליני בת"א מלמד להכין קונפיטורת לימון

מתכון מאת: אמיר שולר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מנות לימון בבליני (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לשם הכנת הקונפיטורה, יש להצטייד בבד חיתול או גזה.
  • 8 לימונים גדולים
  • סוכר בהתאם למשקל הלימון, ביחס של 1:1
  • 1 כף מרווה קצוצה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 330 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת פומפיה מגררים את קליפת הלימונים.
  • 2. מרוקנים את בשר הלימון מהקליפה בעזרת סכין. מפרידים את הגרעינים מבשר הלימון, אך לא משליכים אותם אלא שומרים בצד.
  • 3. חותכים את בשר הלימון לקוביות של 1X1 ס"מ.
  • 4. שוקלים את בשר הלימון יחד עם גרידת הלימון. שוקלים סוכר ביחס שווה למשקל הלימונים.
  • 5. מניחים את גרעיני הלימון בגזה או בבד חיתול. קושרים לשק קטן. גרעיני הלימון מייצרים פיקטין טבעי, המסמיך את הריבה.
  • 6. מבשלים בסיר על אש נמוכה את המים, הסוכר, הלימונים והתבלינים, יחד עם גרעיני הלימון, למשך כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה. מערבבים היטב במהלך הבישול.
  • 7. עם סיום הבישול מוציאים את הרשת ומעבירים למקרר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully