עוגיות שתי וערב עם ריבת משמש
ריבועים מתוקים וזהובים. הילדים ייהנו לסדר את רצועות הבצק בצורת שתי וערב
עוגיות שתי וערב שלערן שוורצברד (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתבנית אלומיניום חד פעמית 19X29 ס"מ:
- 150 גרם חמאה
- 1 גרם (קורט) מלח
- 135 גרם (קצת יותר מ-1/2 כוס) סוכר דמררה
- 60 גרם חלמון (3 חלמונים קטנים)
- 75 גרם שקדים טחונים
- 200 גרם (1/2 1 כוס) קמח
- 15 גרם (1/2 1 שקיות) אבקת אפייה
- צנצנת ריבת משמש
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר החום.
- 2. מוסיפים חלמונים, מלח ושקדים טחונים, ומערבבים.
- 3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שהתערובת הופכת אחידה.
- 4. מעבירים למקרר (רצוי ללילה).
- 5. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ''מ. מעבירים 2/3 ממנו לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואת השליש הנותר חותכים לרצועות.
- 6. מורחים את ריבת המשמש על המלבן הגדול לשכבה אחידה.
- 7. מניחים את רצועות הבצק, בצורת שתיו וערב, מעל הריבה. מורחים בביצה.
- 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, למשך 15 דקות.
- 9. מצננים קלות וחותכים לריבועים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה