וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שתי וערב עם ריבת משמש

ריבועים מתוקים וזהובים. הילדים ייהנו לסדר את רצועות הבצק בצורת שתי וערב

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

עוגיות שתי וערב שלערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
עוגיות שתי וערב שלערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • לתבנית אלומיניום חד פעמית 19X29 ס"מ:
  • 150 גרם חמאה
  • 1 גרם (קורט) מלח
  • 135 גרם (קצת יותר מ-1/2 כוס) סוכר דמררה
  • 60 גרם חלמון (3 חלמונים קטנים)
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 200 גרם (1/2 1 כוס) קמח
  • 15 גרם (1/2 1 שקיות) אבקת אפייה
  • צנצנת ריבת משמש

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר החום.
  • 2. מוסיפים חלמונים, מלח ושקדים טחונים, ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שהתערובת הופכת אחידה.
  • 4. מעבירים למקרר (רצוי ללילה).
  • 5. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ''מ. מעבירים 2/3 ממנו לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ואת השליש הנותר חותכים לרצועות.
  • 6. מורחים את ריבת המשמש על המלבן הגדול לשכבה אחידה.
  • 7. מניחים את רצועות הבצק, בצורת שתיו וערב, מעל הריבה. מורחים בביצה.
  • 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, למשך 15 דקות.
  • 9. מצננים קלות וחותכים לריבועים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully