- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
- 2. בקערה בינונית מקציפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל גוון צהוב בהיר. מוסיפים את הריבה ומקציפים עד שהיא נטמעת.
- 3. מוסיפים לבלילה את החמאה המומסת והחומץ וממשיכים להקציף כדקה.
- 4. בקערה קטנה נפרדת מערבבים היטב את הקמח, הסודה והמלח.
- 5. מוסיפים אל תוך הבלילה את תערובת היבשים והחלב לסירוגין ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה מעט.
- 6. משמנים בעזרת תרסיס שמן 4-5 תבניות אישיות (מסוג טארט) מחרס חסין חום בקוטר 10-12 ס"מ. ניתן לאפות גם בכלי סופלה או בתבנית שקעים משומנת.
- 7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו עד לבמחן 'קיסם יבש'. תוך זמן קצר יחסית המאפים יקבלו גוון חום עמוק וכהה (תוצאה המתקבלת משילוב החלב והסודה לשתיה המצויים בבלילה כמו גם מהריבה).
- 8. בתום האפיה מוציאים מהתנור מצננים כמה דקות בתבניות, מחלצים בעדינות ובזהירות רבה ומניחים מעל רשת צינון.
- 9. בינתיים מעבירים את כל חומרי הרוטב למחבת קטנה ומביאים לרתיחה.
- 10. מעבירים את המלבה לכלי הגשה. מחוררים היטב את המאפה בעזרת קיסם ויוצקים מעל את הרוטב החם
- 11. מפזרים מעל פיסטוקים טבעיים קצוצים או שבבי קוקוס קלוי.