וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופלה מלבה פודינג

קינוח בעל גוון שחום, עמוק ויפה ורוטב לבן ושמנתי, שעשה אלינו את כל הדרך מהמטבח הדרום אפריקני.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מלבה פודינג, קינוח דרום אפריקני. מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
מלבה פודינג, קינוח דרום אפריקני/מירב שיינר דנצ'נקו

מצרכים למתכון

  • כמות: 5 תבניות חסינות חום בקוטר 10 ס"מ או תבנית שקעים
  • לבלילה:
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף ריבת משמש
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 1 כפית חומץ טבעי
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס חלב
  • לרוטב:
  • 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 חבילה קטנה חמאה (100 גר)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לעיטור:
  • שבבי קוקוס או פיסטוקים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • 2. בקערה בינונית מקציפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל גוון צהוב בהיר. מוסיפים את הריבה ומקציפים עד שהיא נטמעת.
  • 3. מוסיפים לבלילה את החמאה המומסת והחומץ וממשיכים להקציף כדקה.
  • 4. בקערה קטנה נפרדת מערבבים היטב את הקמח, הסודה והמלח.
  • 5. מוסיפים אל תוך הבלילה את תערובת היבשים והחלב לסירוגין ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה מעט.
  • 6. משמנים בעזרת תרסיס שמן 4-5 תבניות אישיות (מסוג טארט) מחרס חסין חום בקוטר 10-12 ס"מ. ניתן לאפות גם בכלי סופלה או בתבנית שקעים משומנת.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו עד לבמחן 'קיסם יבש'. תוך זמן קצר יחסית המאפים יקבלו גוון חום עמוק וכהה (תוצאה המתקבלת משילוב החלב והסודה לשתיה המצויים בבלילה כמו גם מהריבה).
  • 8. בתום האפיה מוציאים מהתנור מצננים כמה דקות בתבניות, מחלצים בעדינות ובזהירות רבה ומניחים מעל רשת צינון.
  • 9. בינתיים מעבירים את כל חומרי הרוטב למחבת קטנה ומביאים לרתיחה.
  • 10. מעבירים את המלבה לכלי הגשה. מחוררים היטב את המאפה בעזרת קיסם ויוצקים מעל את הרוטב החם
  • 11. מפזרים מעל פיסטוקים טבעיים קצוצים או שבבי קוקוס קלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully