מרמלדת הדרים וג'ינג'ר של שפית מיקה שרון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קליפות הדרים חתוכות לז'וליינים
- 1 כוס ג'ינג'ר טרי חתוך לז'וליינים
- 2 כוסות סוכר
- 3 כוכב אניס
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 60 מ"ל (שוט) ליקר תפוזים (קירסאו, גרנד מרנייר, קוונטרו)
- 1 מקל וניל
- 1/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. חולטים את קליפות ההדרים והג'ינג'ר בסיר עם מים רותחים. מסננים.
- 2. מרתיחים את הסוכר עם שתי כוסות מים, מוסיפים את התפוזים, הג'ינג'ר והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון וליקר התפוזים, וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. מסננים מהנוזל את כוכבי האניס, מקל הווניל והג'ינגר, וטוחנים גס.
- 4.יוצקים לצנצנת מעוקרות.