מתכונים חמים

קונפיטורת דובדבנים ביין

פעמים אין סבלנות לחכות שנה לווישינאק (ליקר דובדבנים חמוצים) שתהליך הכנתו הוא ארוך ולכן השימור המנצח הוא קונפיטורה ביין מתובל, שנשמרת יופי במקרר, מצוינת עם גלידה או בתור מלית לפאי. במיוחד לימים הקשים של אחרי העונה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קונפיטורה ביין מתובל (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לצנצנת של 750 מ"ל:
  • 750 גרם דובדבנים לפני גילעון
  • 3/4 כוס סוכר
  • כוכב אניס
  • מקל קינמון
  • סרט של קליפת תפוז
  • כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כוס דובדבנים מיובשים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מגלענים את הדובדבנים.
  • 2. ממיסים את הסוכר עם התבלינים בקלחת וכשמתחיל להיווצר קרמל מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים יחד.
  • 3. מעבירים את הדובדבנים לצנצנת מוסיפים יין ודובדבנים מיובשים ומבשלים עד לקבלת סירופ צמיגי.
  • 4. יוצקים את הסירופ על הדובדבנים שבצנצנת וסוגרים היטב. הופכים את הצנצנת (ל-2 דקות). מחזירים חזרה ומצננים. מעבירים למקרר ומחכים חודש למיצוי הטעמים.
  • *גיוון: אם יש לכם פורט אפשר להחליף את היין והתבלינים בפורט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully