וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריבת משמשים מושלמת

הפתרון הכי טוב למי שנתקע עם כמה משמשים במקרר ורוצה לאכול אותם גם כעבור חצי שנה. המשמשים רכים ולא יפים? נהדר - הם מושלמים עבור ריבה.

מתכון מאת: יהורם דילמאני, מערכת וואלה

משמשים וריבת משמשים. ShutterStock
משמשים וריבת משמשים

מצרכים למתכון

  • 3 ק"ג משמשים (בלי הגוגואים)
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1/2 1 כוס מים
  • 2 לימונים גדולים

אופן ההכנה

  • 1. כשמכינים ריבה נהוג לשים קילו סוכר על כל קילו של פרי. במתכון זה הלכתי על פחות סוכר, שליש מהכמות, כדי לקבל יותר טעם של פרי בריבה.
  • 2. שמים את כל המשמשים בקערה או סיר, וסוחטים מעליהם את הלימונים. כך הם לא ישחירו ויישמרו.
  • 3. בסיר אחר שמים את המים והסוכר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה.
  • 4. לאחר שהמים עם הסוכר רתחו, מכניסים פנימה את המשמשים. הקפידו לערבב מדי פעם, כדי שהפרי והסוכר לא יידבקו לתחתית.
  • 5. בהליך רגיל, של קילו סוכר על קילו פרי זה היה לוקח לכם בין חצי שעה לשעה. במקרה הזה הבישול ייארך לפחות שעתיים.
  • 6. לאחר שהריבה מוכנה, יש להעביר אותה מיד לצנצנת מעוקרת (הסבר בהמשך).
  • 7. איך יודעים שהריבה מוכנה? לפני שאתם מתחילים להכין את הריבה, שימו כמה צלוחיות במקפיא. כשהריבה מתחילה להסמיך, הוציאו את האחת הצלוחיות וטפטפו עליה ריבה מהסיר. אם הריבה נקרשת מהר, סימן שהיא מוכנה.
  • 8. איך שומרים ריבה? אם אתם רוצים שהריבה תישמר לכם לאורך זמן, אפילו למשך חצי שנה, הכי טוב לשמור אותה בצנצנת מעוקרת. את הצנצנת יש לשים בסיר עם מים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל אותה במשך 10 דק'. את הצנצנת ה"מבושלת" יש להכניס לתנור בחום גבוה לייבוש. יש לשמור את הצנצנת בתנור עד שהריבה מוכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully