- 1. כשמכינים ריבה נהוג לשים קילו סוכר על כל קילו של פרי. במתכון זה הלכתי על פחות סוכר, שליש מהכמות, כדי לקבל יותר טעם של פרי בריבה.
-
- 2. שמים את כל המשמשים בקערה או סיר, וסוחטים מעליהם את הלימונים. כך הם לא ישחירו ויישמרו.
-
- 3. בסיר אחר שמים את המים והסוכר ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה.
-
- 4. לאחר שהמים עם הסוכר רתחו, מכניסים פנימה את המשמשים. הקפידו לערבב מדי פעם, כדי שהפרי והסוכר לא יידבקו לתחתית.
-
- 5. בהליך רגיל, של קילו סוכר על קילו פרי זה היה לוקח לכם בין חצי שעה לשעה. במקרה הזה הבישול ייארך לפחות שעתיים.
-
- 6. לאחר שהריבה מוכנה, יש להעביר אותה מיד לצנצנת מעוקרת (הסבר בהמשך).
-
- 7. איך יודעים שהריבה מוכנה? לפני שאתם מתחילים להכין את הריבה, שימו כמה צלוחיות במקפיא. כשהריבה מתחילה להסמיך, הוציאו את האחת הצלוחיות וטפטפו עליה ריבה מהסיר. אם הריבה נקרשת מהר, סימן שהיא מוכנה.
-
- 8. איך שומרים ריבה? אם אתם רוצים שהריבה תישמר לכם לאורך זמן, אפילו למשך חצי שנה, הכי טוב לשמור אותה בצנצנת מעוקרת. את הצנצנת יש לשים בסיר עם מים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל אותה במשך 10 דק'. את הצנצנת ה"מבושלת" יש להכניס לתנור בחום גבוה לייבוש. יש לשמור את הצנצנת בתנור עד שהריבה מוכנה.