דובדבנים משומרים תוצרת בית

רגע לפני שעונת הדובדבנים מגיעה לקיצה החלטנו ללמד אתכם כיצד לשמר אותם ולדחוס לצנצנות, כך שבכל פעם שנרצה להוסיף לקינוח או לקשט עוגה נוכל לשלוף אותם מתוך הסירופ המתוק

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: Lisa Lin)

מצרכים

  • 500 גרם דובדבנים
  • 500 גרם סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומייבשים את הדובדבנים.
  • 2. מסירים את הגבעולים, מוציאים את הגלעינים ומעבירים לכלי רחב.
  • 3. שופכים מעל הפרי את הסוכר, מכסים בבד כמו מגבת מטבח ומניחים בצד ללילה או 8 שעות.
  • 4. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שניגרו במהלך הלילה. יוצקים את הנוזל לסיר ומבשלים על אש בינונית עד להיווצרות קצף.
  • 5. בשלב הזה יוצקים את הנוזל החם על הדובדבנים, מכסים שוב בבד ומניחים ללילה נוסף או 8 שעות.
  • 6. חוזרים שוב על השלב האחרון: מסננים מנוזלים, מבשלים את הנוזל שהסמיך בינתיים עד היווצרות קצף ושוב שופכים הפרי, מכסים ומניחים ללילה.
  • 7. במקביל מכינים צנצנות זכוכית שעברו סטריליזציה (הרתחה במים) ומכניסים לתוכן את הפרי תוך תשומת לב לכך שהנוזל מכסה אותו עד הסוף.
  • 8. סוגרים את הצנצנות היטב, הופכים אותן ומצננים אותן.
  • אחסון:
  • מומלץ לאחסן במספר צנצנות לא גדולות ואת זו שפתחתנו להמשיך להחזיק במקרר לאחר הפתיחה.
  • רולדת דובדבנים

  • פפנאש עם שמנת חמוצה ורוטב דובדבנים

  • קרמבולה בסירופ

  • תאנים משומרות

  • מרקחת פירות קיץ בניחוח וניל

  • חיתוכיות ריבה וחלבה

  • ריבת אבטיח, ליים ונענע

  • בלינצ'ס הונגרי אמיתי

  • ריבת משמשים ביתית

  • צ'אטני של מנגו

  • קונפיטורת דובדבנים ביין

  • ריבת אפרסקים של חיים כהן

  • כבדי עוף בצ'אטני קליפות אבטיח

  • ריבת תפוזים עם יין לבן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully