מתכונים חמים

רולדת דובדבנים

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

רולדת דובדבנים (מועצת הפירות) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 7 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות קקאו
  • למילוי:
  • ½ קילו דובדבנים מגולענים
  • 4-2 כפות סוכר
  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס ליקר דובדבנים
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 חבילה גלידה וניל
  • לקישוט:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
  • ¼ קילו דובדבנים מגולענים
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר לתלתלים או קצוץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. טורפים היטב את הביצים עם הסוכר מעל אמבט מים חמים. מעבירים לקערת המיקסר ומערבלים עד שהתערובת קרה ותפוחה. מקפלים פנימה את הקמח והקקאו.
  • 2. מרפדים בנייר פרגמנט ומשמנים שתי תבניות בגודל 30x40 ס"מ, שוטחים את התערובת בתבניות. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומהתבנית ומגלגלים עם הנייר.
  • 3. להכנת המילוי, מבשלים את הדובדבנים עם הסוכר והמים מספר דקות. מערבבים את הליקר עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר, בוחשים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
  • 4. מרככים מעט את הגלידה ומערבבים עם תערובת הדובדבנים.
  • 5. שוטחים את עלי הבצק. מסירים את נייר האפייה, מורחים בתערובת הגלידה, עד 3 ס"מ מהקצה. מגלגלים עם המילוי, מניחים כשהתפר כלפי מטה, מכסים ומקפיאים.
  • 6. לפני ההגשה מורחים בקצפת ומפזרים מעל את הדובדבנים והשוקולד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully