ריבת משמשים ביתית
שני מצרכים בלבד - זה כל מה שהמתכון הזה דורש. קונים בשוק קילו של משמשים בשלים במיוחד, גם אם הם פחות יפים לעין. הם הסוג הטוב ביותר עבור הריבה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג פרי מגולען
- 800 גרם סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הפרי עם הסוכר ומשהים מעט. מחממים תחילה על אש נמוכה עד שהפרי מגיר נוזלים, מגבירים את האש, מרתיחים 10 דקות.
- 2. משטחים על מגשים, מכסים ברשת ומייבשים בשמש, עד שהריבה מסמיכה.
- 3. לאפייה ולהכנת ריבה מתאימים גם פירות שהמראה החיצוני שלהם פחות ממושלם, אך בשלים ורכים. אם אתם רוצים לייבש: מייבשים חצאי מישמש בשלים בגודל אחיד.