מתכונים חמים

ריבת אפרסקים של חיים כהן

השף חיים כהן וחברו הטוב, ד"ר אלי לנדאו יוצאים לסיבוב בשוק הכרמל, וחוזרים עם שקיות מלאות באפרסקים בשלים ומתקתקים, מהם הם מכינים ריבה בלתי נשכחת.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריבת אפרסקים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 קילו (ברוטו, לפני הקילוף והגלעון) אפרסקים צהובים. בוחרים את הכי יפים - קשים ושלמים ללא פגמים או שריטות
  • 400 גרם סוכר לבן
  • מיץ מסונן מלימון אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את האפרסקים בעזרת קולפן ירקות, חוצים אותם ונפטרים מהגלעין. חותכים את האפרסקים לקוביות כמו לסלט.
  • 2. מכניסים את החתיכות יחד עם הסוכר ומיץ הלימון לסיר כבד, מחממים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול. אם נוצר קצף, מכפים אותו. אחרי חצי שעה יוצקים כפית של נוזל הבישול (= ריבה) על צלחת קטנה.
  • 4. מניחים לנוזל להתקרר מעט ואז מטים את הצלחת על צדה; אם הנוזל נקרש, הריבה מוכנה. אם הוא עדיין נוזלי, ממשיכים בבישול ואחרי כרבע שעה חוזרים על מבחן הצלחת וחוזר חלילה. משך הבישול תלוי בעסיסיות הפרי ובתכולת הפקטין שבו.
  • 5. מעבירים לצנצנות (שאותן כדאי, במהלך בישול הריבה, להרתיח רבע שעה במים יחד עם המכסים שלהן) וממלאים עד כסנטימטר מתחת לשוליים.
  • 6. סוגרים את המכסה ומצננים את הצנצנות, תחילה על השיש במטבח ולאחר מכן סתם במזווה. אם פותחים את הצנצנת (כמו שמיד נעשה עם הקרוסטטה), שומרים את הריבה לאחר מכן במקרר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully