- 1. קולפים את האפרסקים בעזרת קולפן ירקות, חוצים אותם ונפטרים מהגלעין. חותכים את האפרסקים לקוביות כמו לסלט.
-
- 2. מכניסים את החתיכות יחד עם הסוכר ומיץ הלימון לסיר כבד, מחממים ומביאים לרתיחה.
-
- 3. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול. אם נוצר קצף, מכפים אותו. אחרי חצי שעה יוצקים כפית של נוזל הבישול (= ריבה) על צלחת קטנה.
-
- 4. מניחים לנוזל להתקרר מעט ואז מטים את הצלחת על צדה; אם הנוזל נקרש, הריבה מוכנה. אם הוא עדיין נוזלי, ממשיכים בבישול ואחרי כרבע שעה חוזרים על מבחן הצלחת וחוזר חלילה. משך הבישול תלוי בעסיסיות הפרי ובתכולת הפקטין שבו.
-
- 5. מעבירים לצנצנות (שאותן כדאי, במהלך בישול הריבה, להרתיח רבע שעה במים יחד עם המכסים שלהן) וממלאים עד כסנטימטר מתחת לשוליים.
-
- 6. סוגרים את המכסה ומצננים את הצנצנות, תחילה על השיש במטבח ולאחר מכן סתם במזווה. אם פותחים את הצנצנת (כמו שמיד נעשה עם הקרוסטטה), שומרים את הריבה לאחר מכן במקרר.