ריבת תפוזים קטנים
ייחודה של ריבה זו בטעמה המזכיר טעם פירות מיובשים. על אותו עיקרון אפשר להכין ריבה מתפוזים
ריבת תפוזים ננסיים (צילום: גל רובין)
מחשבון המרות
- ל-2 צנצנות של 500 גרם:
- 1 ק"ג תפוז ננסי- תפוז סיני קטן קומקוואט
- 5 כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 4 כוסות מים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1. שוטפים את התפוזים היטב. בעזרת מזלג מחוררים כל תפוז, מניחים בקערה רחבה ובוזקים מעל את הסוכר וסוכר הווניל.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומשהים בסוכר יומיים שלושה או עד שהסוכר נמס ומתערבב היטב עם המיץ הניגר מהתפוזים.
- 3. שמים את התפוזים בסיר על נוזליו. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ עדין וסמיך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה