ריבת תפוזים קטנים
ייחודה של ריבה זו בטעמה המזכיר טעם פירות מיובשים. על אותו עיקרון אפשר להכין ריבה מתפוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 צנצנות של 500 גרם:
- 1 ק"ג תפוז ננסי- תפוז סיני קטן קומקוואט
- 5 כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 4 כוסות מים
- 1/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את התפוזים היטב. בעזרת מזלג מחוררים כל תפוז, מניחים בקערה רחבה ובוזקים מעל את הסוכר וסוכר הווניל.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומשהים בסוכר יומיים שלושה או עד שהסוכר נמס ומתערבב היטב עם המיץ הניגר מהתפוזים.
- 3. שמים את התפוזים בסיר על נוזליו. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ עדין וסמיך.