ריבת משמשים קלה להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג משמשים חצויים (השקילה אחרי הוצאת החרצנים)
- 1 ק"ג סוכר
- חצי כוס מים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את המשמשים, חוצים ומוציאים את הגרעינים.
- 2. בוחשים בסיר את המשמשים עם הסוכר והמים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- 3. מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים.
- בודקים את הריבה ע"י כך שמניחים צלחת במקפיא, יוצקים עליה כף ריבה ומעבירים אצבע במרכזה. אם השביל נשאר- הריבה מוכנה.
- 4. מעבירים לצנצנות מעוקרות (מבשלים צנצנת 20 דק' במים חמים).
- 5. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.