סופגניות בריוש של "בראון"
(צילום: לירז אלה עריכה: אמיר קוטיגרו)
מחשבון המרות
- לכ-60 סופגניות קטנות:
- 550 מ"ל חלב
- 100 גרם שמרים טריים
- 300 גרם סוכר
- 7 חלמונים מביצים גדולות
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- תוכן של מקל וניל אחד
- 1.5 ק"ג קמח
- 1 כף מלח
- 250 גרם חמאה רכה
- 1. מערבבים בקערת מיקסר את החלב, השמרים, הסוכר, החלמונים, קליפת הלימון וגרגרי וניל.
- 2. מוסיפים קמח ומערבבים במשך כדקה.
- 3. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים, עד לקבלת בצק חלק.
- 4. מתפיחים את הבצק במשך כשעה (עד שהוא מכפיל את נפחו).
- 5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (50 גרם כל כדור).
- 6. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומכסים בניילון. מתפיחים עד שהם מכפילים את נפחם.
- 7. מחממים בסיר שמן עמוק עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 160 מעלות, ומטגנים את הכדורים כ-2-3 דקות מכל צד.
- 8. מזריקים ריבה לכל סופגנייה וזורים עליה אבקת סוכר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה