- 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה, הצימוקים והמים. לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
-
- 2. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
-
- 3. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'.
-
- 4. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.
-
- 5. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
-
- 6. מורחים בעדינות כל כדור בביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.
-
- 7. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת.
- מקשטים לפי הטעם.
-
- 8. לציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לריבועים ושמים בקערה. מחממים היטב את השמנת (לא להרתיח), שופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה, מצננים מעט.
-
- 9. טובלים חצי סופגנייה בתערובת השוקולד והופכים. מקשטים בסוכריות צבעוניות על השוקולד או עם סוכר גבישי או עם שקדים קלויים.
-
- 10. לקישוט המסורתי: חוצים את הסופגנייה (כמו סנדוויץ'), מורחים ריבה איכותית וסוגרים חזרה. מפזרים אבקת סוכר ושמים מעל כפית ריבה במרכז.