וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות אפויות עם מילוי שוקולד וציפוי שקדים

מתכון של הקונדיטור סטפן לייק, חברת שימרית

מתכון מאת: שמרית

סופגנייה אפויה. דני לרנר,
סופגנייה אפויה/דני לרנר

מצרכים למתכון

  • ל-30 סופגניות בינוניות:
  • לבצק:
  • 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
  • 1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)
  • 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
  • 1 כוס סוכר (200 גר')
  • 1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
  • 4 ביצים מס' 2
  • 1 כפית מלח
  • ¼ 1 כוסות מים (300 מ"ל)
  • 1 חבילה צימוקים בהירים (200 גר')
  • לשוקולד גנאש:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • סוכריות צבעוניות
  • שקדים קלויים פרוסים
  • סוכר גבישי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)
  • פונדנט לבן (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה)
  • אבקת סוכר
  • ריבת פרי איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה, הצימוקים והמים. לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
  • 2. משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
  • 3. מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'.
  • 4. מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.
  • 5. מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
  • 6. מורחים בעדינות כל כדור בביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.
  • 7. מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת.
  • מקשטים לפי הטעם.
  • 8. לציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לריבועים ושמים בקערה. מחממים היטב את השמנת (לא להרתיח), שופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה, מצננים מעט.
  • 9. טובלים חצי סופגנייה בתערובת השוקולד והופכים. מקשטים בסוכריות צבעוניות על השוקולד או עם סוכר גבישי או עם שקדים קלויים.
  • 10. לקישוט המסורתי: חוצים את הסופגנייה (כמו סנדוויץ'), מורחים ריבה איכותית וסוגרים חזרה. מפזרים אבקת סוכר ושמים מעל כפית ריבה במרכז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully