- 1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.
-
- 2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים, הסוכר, החמאה, הברנדי, קליפת הלימון והחלב, ולשים בקרס לישה במהירות איטית עד שכל החומרים יתאחדו לבצק.
-
- 3. ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להיתלש מדפנות הקערה. בתום הלישה הבצק דביק ורך.
-
- 4. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות. (אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים ולהוציא ולטגן בכל פעם חלק מכמות הבצק).
-
- 5. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. הבצק צריך להיות קר, אחרת הוא דביק וקשה לעיבוד. אם מכינים את כל הסופגניות בפעם אחת - כדאי לעבד כמות בצק קטנה בכל פעם, כאשר שאר הבצק שמור במקרר.
-
- 6. טובלים חותכן עגול או כוס בקוטר 6-8 ס"מ במעט קמח וקורצים עיגולים. מעבירים ומניחים אותם על מגש שטוח מרופד בנייר אפייה (לא משומן ולא מקומח. חשוב להשתמש בנייר אפייה מאיכות טובה או במשטח סיליקון, כדי שהעיגולים לא יידבקו) במרחק כ-5 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30-40 דקות.
-
- 7. מחממים בסיר 2 ליטר שמן, ומכניסים אל השמן החם (160°) 5-6 סופגניות בכל פעם. מעבירים אותן מהנייר אל הסיר בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה. אם הבצק נוטה להידבק לידיים, אפשר לקמח מעט את האצבעות.
-
- 8. מטגנים בסיר מכוסה במכסה במשך כ-2 דקות, עד שהצד התחתון של הסופגניות ישחים. הופכים ומטגנים את הצד שני ללא מכסה, עד להשחמה.
-
- 9. מוציאים את הסופגניות המטוגנות בכף מחוררת, ומניחים אותן על מגש מרופד בנייר סופג.
-
- 10. זורים על הסופגניות אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ממלאים מזרק או שקית זילוף עם פיה דקה וארוכה בריבה ומזריקים לכל סופגנייה מעט ממנה. מגישים מייד.