ריבת תותים ועגבניות שרי

ריבה לא שגרתית שתשדרג כל קינוח

מתכון מאת: הילה פרי, מערכת וואלה!
ריבה. אפיק גבאי
ריבה

מצרכים

  • 1 ק"ג תותים
  • 600 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • קליפה מ1/2 לימון
  • ליבת תפוחים X 2 – למה את מתכוונת בליבת תפוחים? (האמצע של התפוח עם הגרעינים)
  • 1 ק"ג עגבניות שרי תמר
  • 5 ענפי טימין
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • . לעגבניות שרי- חורצים כל עגבניה בבסיסה וחולטים למשך כ 1/2 דקה במים רותחים. מעבירים מיד למי קרח. מקלפים את העגבניות.
  • 2. את העגבניות מניחים בשכבה אחת על נייר אפייה מפזרים מעליהן חופן סוכר, מעט מלח ואת ענפי הטימין.
  • 3. מייבשים בתנור על 100 מעלות במשך כשעתיים עד שהעגבנייה מקבלת מראה של צימוק.
  • 4. לסיר מכניסים תותים, סוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון, וניל וליבת התפוחים.
  • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כשעה וחצי.
  • 6. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה- שמים כף על צלחת, מכניסים למקפיא למספר דקות, מוציאים ומסמנים פס בריבה עם האצבע, אם הפס נשאר יציב- הריבה מוכנה. אם לא, ממשיכים לבשל.
  • 7. מורידים מהאש ומוסיפים את העגבניות. מעבירים לצנצנות מעוקרות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully