- . לעגבניות שרי- חורצים כל עגבניה בבסיסה וחולטים למשך כ 1/2 דקה במים רותחים. מעבירים מיד למי קרח. מקלפים את העגבניות.
-
- 2. את העגבניות מניחים בשכבה אחת על נייר אפייה מפזרים מעליהן חופן סוכר, מעט מלח ואת ענפי הטימין.
-
- 3. מייבשים בתנור על 100 מעלות במשך כשעתיים עד שהעגבנייה מקבלת מראה של צימוק.
-
- 4. לסיר מכניסים תותים, סוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון, וניל וליבת התפוחים.
-
- 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כשעה וחצי.
-
- 6. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה- שמים כף על צלחת, מכניסים למקפיא למספר דקות, מוציאים ומסמנים פס בריבה עם האצבע, אם הפס נשאר יציב- הריבה מוכנה. אם לא, ממשיכים לבשל.
-
- 7. מורידים מהאש ומוסיפים את העגבניות. מעבירים לצנצנות מעוקרות.