מתכונים חמים

ריבת שושנים

את מרקחת השושנים אפשר להשיג במעדניית יומטוב בשוק לוינסקי (8 שקלים ל-100 גרם), או להכין לבד

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

ריבת שושנים, לוינסקי (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 כוסות עלי שושנים שלא רוססו (לא מחנויות פרחים!)
  • קילו סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 600 מ"ל (2 כוסות) מים
  • 2 כפיות מי ורדים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לסיר את הסוכר, המים, עלי השושנים ומיץ הלימון.
  • 2. מבשלים על אש בינונית כשעתיים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבלת ריבה דלילה למדי. מקפידים לבדוק שהסוכר לא נשרף במהלך הבישול.
  • 3. בסיום הבישול מוסיפים לסיר 2 כפיות מי ורדים ומערבבים היטב. מצננים.
  • גיוון: במקום מי הוורדים אפשר להוסיף במהלך הבישול מקל וניל או מקל קינמון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully