פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות מעמול תמרים ומי ורדים

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      מעמול תמרים (יח
      מעמול תמרים (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-40 עוגיות:
      • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כפית מי ורדים
      • 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
      • 240 גרם (1/2 1 כוסות) סולת
      • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
      • 300 גרם מחמאה רכה
      • למילוי תמרים:
      • 150 גרם (1 כוס) תמרים
      • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
      • 2 כפיות מי ורדים
      • 50 גרם חמאה רכה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה, יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים. מעל מניחים מעל את החומרים היבשים והמחמאה.
      • 2. מערבלים במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
      • 3. במעבד מזון, מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 4. מעצבים, ממלאים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ. יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת האצבע וממשיכים סביב האצבע עד שדפנות הגומה בעובי 3 מ"מ. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים יוצרים בצורה של ביצה אובלית. צובטים את הבצק במצבט (מעין פינצטה מיוחדת) לקבלת דוגמה של מעמול. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
      • 5. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה. ב- 170 מעלות.
      • 6. מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -