וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת סולת ודבש בסירופ מי ורדים

מתכון באדיבות דבש יד מרדכי

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת סולת במי ורדים.
עוגת סולת במי ורדים

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה מספר 26
  • 1 כוס שבבי קוקוס
  • 1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
  • 1.5 כוס סולת
  • 6 ביצים
  • 1 כוס שמן סויה/קנולה
  • 1 כוס דבש מפרחי בר
  • לסירופ:
  • חצי כוס דבש מפרחי בר
  • 3 כפות מי ורדים
  • כף מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר
  • שלושת רבעי כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסירופ: מבשלים על להבה נמוכה את החומרים, עד קבלת נוזל סמיך מעט.
  • 2. מכינים את העוגה: מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
  • 3. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
  • 4. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
  • 5. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
  • 6. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
  • 7. אופים בתנור מחומם מראש ל- 175 , אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל-160 ואופים עוד 30 דקות.
  • 8. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
  • 9. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
  • 10. מפזרים על העוגה את הסירופ.
  • 11. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
  • 12. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully