פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת סולת ודבש בסירופ מי ורדים

      מתכון באדיבות דבש יד מרדכי

      10 מדרגים / 3.38 כוכבים

      עוגת סולת במי ורדים (יח
      עוגת סולת במי ורדים (יח"צ)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה מספר 26
      • 1 כוס שבבי קוקוס
      • 1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
      • 1.5 כוס סולת
      • 6 ביצים
      • 1 כוס שמן סויה/קנולה
      • 1 כוס דבש מפרחי בר
      • לסירופ:
      • חצי כוס דבש מפרחי בר
      • 3 כפות מי ורדים
      • כף מיץ לימון
      • 3 כפות סוכר
      • שלושת רבעי כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הסירופ: מבשלים על להבה נמוכה את החומרים, עד קבלת נוזל סמיך מעט.
      • 2. מכינים את העוגה: מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
      • 3. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
      • 4. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
      • 5. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
      • 6. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
      • 7. אופים בתנור מחומם מראש ל- 175 , אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל-160 ואופים עוד 30 דקות.
      • 8. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
      • 9. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
      • 10. מפזרים על העוגה את הסירופ.
      • 11. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
      • 12. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -