עוגת סולת ודבש בסירופ מי ורדים
מתכון באדיבות דבש יד מרדכי
עוגת סולת במי ורדים
מחשבון המרות
- לתבנית עגולה מספר 26
- 1 כוס שבבי קוקוס
- 1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
- 1.5 כוס סולת
- 6 ביצים
- 1 כוס שמן סויה/קנולה
- 1 כוס דבש מפרחי בר
- לסירופ:
- חצי כוס דבש מפרחי בר
- 3 כפות מי ורדים
- כף מיץ לימון
- 3 כפות סוכר
- שלושת רבעי כוס מים
- 1. מכינים את הסירופ: מבשלים על להבה נמוכה את החומרים, עד קבלת נוזל סמיך מעט.
- 2. מכינים את העוגה: מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
- 3. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
- 4. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
- 5. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
- 6. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
- 7. אופים בתנור מחומם מראש ל- 175 , אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל-160 ואופים עוד 30 דקות.
- 8. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
- 9. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
- 10. מפזרים על העוגה את הסירופ.
- 11. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
- 12. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה