פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוומה - סופגניות מזרחיות בסירופ סוכר ומי ורדים

      מתכון של בני סיידא, באדיבות חברת שמרית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קמח אפייה (ShutterStock)
      קמח אפייה (ShutterStock)

      מצרכים

      • לבצק (30 – 40 סופגניות) :
      • 4 כוסות קמח
      • 30 גרם שמרי שמרית
      • 3/4 כוס קורנפלור
      • 3 כפות סוכר
      • 1/2כפית מלח
      • 2 כוסות מים פושרים
      • שמן לטיגון עמוק
      • לסירופ סוכר:
      • 3 כוסות סוכר
      • 2 כוסות מים
      • מיץ מלימון בינוני
      • כמה טיפות תמצית מי ורדים

      אופן ההכנה

      • 1.להכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש .
      • 2. קטנה 15 דקות, מסירים מהאש, מצננים ומקררים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.
      • 3.להכנת הסופגניות: שמים בקערה את כל המרכיבים, טורפים היטב לבלילה אחידה, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם
      • שנייה. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם שלישית. טורפים פעם נוספת.
      • 4.מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכפית משומנת מעט ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.
      • 5. מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ הקר ל- 3 דקות. הסופגניות יספגו לתוכם את הסירופ.
      • 6. באותו אופן מכינים את שאר הסופגניות. מגישים חם.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -