וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוומה - סופגניות מזרחיות בסירופ סוכר ומי ורדים

מתכון של בני סיידא, באדיבות חברת שמרית

מתכון מאת: מערכת וואלה!

קמח אפייה. ShutterStock
קמח אפייה

מצרכים למתכון

  • לבצק (30 – 40 סופגניות) :
  • 4 כוסות קמח
  • 30 גרם שמרי שמרית
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ סוכר:
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מלימון בינוני
  • כמה טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה

  • 1.להכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש .
  • 2. קטנה 15 דקות, מסירים מהאש, מצננים ומקררים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.
  • 3.להכנת הסופגניות: שמים בקערה את כל המרכיבים, טורפים היטב לבלילה אחידה, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם
  • שנייה. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם שלישית. טורפים פעם נוספת.
  • 4.מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכפית משומנת מעט ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.
  • 5. מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ הקר ל- 3 דקות. הסופגניות יספגו לתוכם את הסירופ.
  • 6. באותו אופן מכינים את שאר הסופגניות. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully