קוגלהוף
מתכון של שמרית לקוגלהוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית שמרית
- 1/2 שקית משפר לאפיה ביתית
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 3 ביצים
- 200 גר' חמאה רכה
- 3 כפות ברנדי או רום
- 50 גר' שקדים מולבנים
- 1 כוס צימוקים
- כפית קליפת לימון מגוררת
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- 1. משרים את הצימוקים עם הברנדי בקערה קטנה.
- 2. מכניסים לתוך קערת מערבל את כל החומרים, משאירים בצד מעט שקדים לקישוט, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
- 3. משמנים תבנית קוגלהוף, מניחים בתחתית מעט שקדים ושופכים את הבלילה.
- 4. מכסים את התבנית ומשהים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ 30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
- 5. מצננים, מוציאים מהתבנית ובוזקים אבקת סוכר מעל.