פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פירושקי תפוחי עץ

      מתכון של שמרית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוחים (ShutterStock)
      תפוחים (ShutterStock)

      מצרכים

      • חומרים לבצק (15 יח'):
      • 3 כוסות קמח
      • 1 שקית שמרית או 1 קובית שמרים
      • ½1 כפות סוכר
      • 1 חלמון ביצה
      • 50 גר' מרגרינה רכה
      • קורט מלח
      • כ ¾ כוס מים פושרים
      • מלית:
      • 5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס
      • 2/3 כוס סוכר
      • 100 גר' צימוקים
      • ½ כפית שטוחה אגוז מוסקט
      • ½ כפית שטוחה ציפורן טחון
      • ¼ כפית מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
      • 2. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
      • 3. מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.
      • 4. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.
      • 5. מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.
      • 6. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -