וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירושקי תפוחי עץ

מתכון של שמרית

מתכון מאת: מערכת וואלה

תפוחים. ShutterStock
תפוחים

מצרכים למתכון

  • חומרים לבצק (15 יח'):
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית שמרית או 1 קובית שמרים
  • ½1 כפות סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 50 גר' מרגרינה רכה
  • קורט מלח
  • כ ¾ כוס מים פושרים
  • מלית:
  • 5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס
  • 2/3 כוס סוכר
  • 100 גר' צימוקים
  • ½ כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • ½ כפית שטוחה ציפורן טחון
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
  • 3. מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.
  • 5. מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.
  • 6. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully