וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלת דבש

מתכון של השף אורי שפט, באדיבות 'שמרית'

מתכון מאת: מערכת וואלה

חלת דבש של שמרית.
חלת דבש של שמרית

מצרכים למתכון

  • מרכיבים ל-2 חלות:
  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
  • 1שקית או 1קוביה שמרית (50 גר')
  • 1 שקית משפר לאפיה ביתית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה מס' 2
  • 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
  • ½ כוס (160 גר') דבש
  • ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
  • לקישוט:
  • ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.(שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים).
  • 2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  • 3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
  • 4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
  • 5.מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
  • 6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
  • 7.מפתלים את 2 הגלילים הנותרים ובאותו אופן יוצרים את החלה השניה.
  • 8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
  • 9.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully