עוגיות תמרים וקוקוס
עוגיות תמרים וקוקוס באדיבות "חצר כנרת"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק:
- 1 כוס מים
- 1 כוס שמן
- 200 גר' מרגרינה/מחמאה
- 1 שקית אבקת אפיה
- קמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)
- למלית:
- 500 גר' "מעדן תמרים וקוקוס" תוצרת חצר כנרת
- ½ כוס אגוזים טחונים
- ½ כוס צימוקים (לא חובה)
- ½ כפית קינמון טחון
- ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן
אופן ההכנה
- 1. לערבב את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק
- 2. לערבב את כל חומרי המלית יחד
- 3. לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים
- 4. לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ
- 5. למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ
- 6. לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ
- 7. להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני
- 8. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
- 9. לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר