בטטות בסילאן תמרים ושקדים
מתכון של ביסטרו בר "אבישג" ברמת החייל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בטטות
- חופן גבעולי טימין טרי
- 1/4 כוס סילאן תמרים
- 50 גר' שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות שמן זית כתית
- 1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות.
- 2. חולטים במים רותחים עד שהבטטות מתרככות מעט. מצננים 10 דקות.
- 3. מקפיצים במחבת בשמן זית כ-2 דקות ומסננים מן השמן.
- 4. מערבבים את הסילאן עם שן השום ומוסיפים לבטטה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מגישים פושר.