נתחוני עוף בסילאן
מתכון באדיבות "אחוזת אוהלו" בכנרת ושף אילן רוברג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-10 מנות:
- 4 יח' חזה עוף חתוך לנתחים דקים
- 1 גזר חתוך לפרוסות דקות
- 1 בצל חתוך לפלחים
- מלפפון חתוך לחצאי פרוסות
- חצי פלפל ירוק חתוך לקוביות גסות
- חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
- 1 כוס ניצני כרובית
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 1 חופן נבטים
- 5 כפות סילאן דבש תמרים (מומלץ של "חצר כנרת")
- 0.5 כוס שמן
- לתיבול : ג'ינג'ר, קארי, סויה, פלפל גרוס, כוסברה ומעט אבקת מרק
אופן ההכנה
- 1. מחממים היטב מחבת או ווק עם שמן, מוסיפים את נתחי חזה העוף ומקפיצים 2 דקות.
- 2. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים עוד 2 דקות.
- 3. מוסיפים את הסילאן ומבשלים הכל יחד עוד כדקה. מתבלים לפי הטעם.