- 1. קולפים את החבושים עם קולפן, בדומה לקילוף תפוח. מוציאים את הגרעינים ואת ליבת החבושים ומגררים.
-
- 2. בסיר, על כל חבוש מגורר מניחים כף סוכר גדושה ומכסים במים. המים צריכים לכסות את החבוש המגורר בכ-4 ס"מ.
-
- 3. מוסיפים את כוכב האניס ותרמילי ההל (אם אוהבים) ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות. במידה והנוזל מתאדה במלואו מהסיר יש להוסיף מעט מים.
-
- 4. כאשר החבוש רך מכניסים את תכולת הסיר לבלנדר ויוצרים מחית חלקה. כמות זאת צריכה להספיק לכ-1/2 2 כוסות של מחית חבושים.
-
- 5. מביאים את מחית החבושים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הפיקטין ומערבבים היטב במהירות בעזרת מטרפה. מביאים לרתיחה חוזרת.
-
- 7.מוסיפים לסיר את הסוכר וסירופ הגלוקוזה ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. לאחר כחמש דקות מסירים מהאש ומוסיפים במהירות את תערובת האבקה הטרטרית תוך כדי ערבוב.
-
- 8.יוצקים מיד את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומניחים למרמלדה להתקרר למשך יום במקום קריר.
-
- 10.משחררים את המרמלדה מתוך התבנית וחותכים לקוביות (יש אפשרות להפוך את המרמלדה על קרש חיתוך). מצפים בסוכר. מגישים.
-
- עוד מתכונים עם חבושים