מרמלדת חבושים של שף חיים טיבי
מצרכים
- 4 חבושים גדולים
- 4 כפות סוכר
- 2 תרמילי הל (לא חובה)
- 1 כוכב אניס (לא חובה)
- 1 כף תערובת פיקטין (להשיג בחנויות אפייה) מעורבבת ב-1/2 כוס סוכר
- 2 כוסות סוכר
- 4 כפות סירופ גלוקוזה (להשיג בחנויות אפייה)
- ½1 כפיות אבקה טרטרית, מומסת ב-1 כף מים (להשיג בחנויות אפייה). במידה ולא משיגים אפשר להשתמש במלח לימון בכמות זהה
אופן ההכנה
- 1. קולפים את החבושים עם קולפן, בדומה לקילוף תפוח. מוציאים את הגרעינים ואת ליבת החבושים ומגררים.
- 2. בסיר, על כל חבוש מגורר מניחים כף סוכר גדושה ומכסים במים. המים צריכים לכסות את החבוש המגורר בכ-4 ס"מ.
- 3. מוסיפים את כוכב האניס ותרמילי ההל (אם אוהבים) ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות. במידה והנוזל מתאדה במלואו מהסיר יש להוסיף מעט מים.
- 4. כאשר החבוש רך מכניסים את תכולת הסיר לבלנדר ויוצרים מחית חלקה. כמות זאת צריכה להספיק לכ-1/2 2 כוסות של מחית חבושים.
- 5. מביאים את מחית החבושים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הפיקטין ומערבבים היטב במהירות בעזרת מטרפה. מביאים לרתיחה חוזרת.
- 7.מוסיפים לסיר את הסוכר וסירופ הגלוקוזה ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. לאחר כחמש דקות מסירים מהאש ומוסיפים במהירות את תערובת האבקה הטרטרית תוך כדי ערבוב.
- 8.יוצקים מיד את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומניחים למרמלדה להתקרר למשך יום במקום קריר.
- 10.משחררים את המרמלדה מתוך התבנית וחותכים לקוביות (יש אפשרות להפוך את המרמלדה על קרש חיתוך). מצפים בסוכר. מגישים.
- עוד מתכונים עם חבושים