מתכונים חמים

מרמלדת חבושים של שף חיים טיבי

מתכון מאת: חיים טיבי, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מרמלדה חבושים ורימונים חיים טיבי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 חבושים גדולים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 תרמילי הל (לא חובה)
  • 1 כוכב אניס (לא חובה)
  • 1 כף תערובת פיקטין (להשיג בחנויות אפייה) מעורבבת ב-1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 כפות סירופ גלוקוזה (להשיג בחנויות אפייה)
  • ½1 כפיות אבקה טרטרית, מומסת ב-1 כף מים (להשיג בחנויות אפייה). במידה ולא משיגים אפשר להשתמש במלח לימון בכמות זהה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את החבושים עם קולפן, בדומה לקילוף תפוח. מוציאים את הגרעינים ואת ליבת החבושים ומגררים.
  • 2. בסיר, על כל חבוש מגורר מניחים כף סוכר גדושה ומכסים במים. המים צריכים לכסות את החבוש המגורר בכ-4 ס"מ.
  • 3. מוסיפים את כוכב האניס ותרמילי ההל (אם אוהבים) ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות. במידה והנוזל מתאדה במלואו מהסיר יש להוסיף מעט מים.
  • 4. כאשר החבוש רך מכניסים את תכולת הסיר לבלנדר ויוצרים מחית חלקה. כמות זאת צריכה להספיק לכ-1/2 2 כוסות של מחית חבושים.
  • 5. מביאים את מחית החבושים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הפיקטין ומערבבים היטב במהירות בעזרת מטרפה. מביאים לרתיחה חוזרת.
  • 7.מוסיפים לסיר את הסוכר וסירופ הגלוקוזה ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. לאחר כחמש דקות מסירים מהאש ומוסיפים במהירות את תערובת האבקה הטרטרית תוך כדי ערבוב.
  • 8.יוצקים מיד את התערובת לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומניחים למרמלדה להתקרר למשך יום במקום קריר.
  • 10.משחררים את המרמלדה מתוך התבנית וחותכים לקוביות (יש אפשרות להפוך את המרמלדה על קרש חיתוך). מצפים בסוכר. מגישים.
  • עוד מתכונים עם חבושים

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully