וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חבושים ממולאים בבשר

מתכון של אלינוער רבין, באדיבות חברת "דלידג"

מתכון מאת: מערכת וואלה!

חבושים ממולאים של טיבון ויל.
חבושים ממולאים של טיבון ויל

מצרכים למתכון

  • חומרים:
  • 6 חבושים יפים חצויים לאורכם
  • חצי כוס קמח מצה
  • שמן זית לטיגון
  • למילוי:
  • 700 ג"ר בשר טחון מובחר "טיבון ויל"
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף גרגרי כמון שלמים
  • 1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
  • 4 כפות צנוברים
  • מלח פלפל שחור טחון
  • לרוטב:
  • 2 כוסות מרק עוף צח
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות סוכר
  • 2שיני שום פרוסות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח פלפל שחור טחון טרי
  • להגשה:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • גרגירים מרימון אחד

אופן ההכנה

  • 1 מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים אפשר להיעזר בכפית פרזיאית לצורך העניין.
  • 2. מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומחלקים לשני עשר קציצות שוות בגודלן . מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
  • 3. טובלים כל חבוש ממולא רק בצד הבשר במעט קמח מצה ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה.
  • 4. מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
  • 5. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך שעה.
  • 6. לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.
  • 7. מתכון נוסף לקציצה: המילוי לחבושים יכול בפשטות להיות מתכון לקציצות - פשוט צרים קציצות מהתערובת למילוי, טובלים בקמח מצה ומטגנים שמן זית עד להשחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully