פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חבושים ממולאים בבשר

      מתכון של אלינוער רבין, באדיבות חברת "דלידג"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חבושים ממולאים של טיבון ויל (יח
      חבושים ממולאים של טיבון ויל (יח"צ)

      מצרכים

      • חומרים:
      • 6 חבושים יפים חצויים לאורכם
      • חצי כוס קמח מצה
      • שמן זית לטיגון
      • למילוי:
      • 700 ג"ר בשר טחון מובחר "טיבון ויל"
      • 1 בצל גדול קצוץ דק
      • 3 שיני שום קצוצות דק
      • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים, קצוץ דק
      • 1 ביצה
      • 1 כף גרגרי כמון שלמים
      • 1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
      • 4 כפות צנוברים
      • מלח פלפל שחור טחון
      • לרוטב:
      • 2 כוסות מרק עוף צח
      • מיץ מלימון אחד
      • 2 כפות סוכר
      • 2שיני שום פרוסות
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • מלח פלפל שחור טחון טרי
      • להגשה:
      • 2 בצלים ירוקים קצוצים
      • גרגירים מרימון אחד

      אופן ההכנה

      • 1 מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים אפשר להיעזר בכפית פרזיאית לצורך העניין.
      • 2. מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומחלקים לשני עשר קציצות שוות בגודלן . מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
      • 3. טובלים כל חבוש ממולא רק בצד הבשר במעט קמח מצה ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה.
      • 4. מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
      • 5. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך שעה.
      • 6. לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.
      • 7. מתכון נוסף לקציצה: המילוי לחבושים יכול בפשטות להיות מתכון לקציצות - פשוט צרים קציצות מהתערובת למילוי, טובלים בקמח מצה ומטגנים שמן זית עד להשחמה.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -