וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן חבושים

נצלו את העונה הקצרה של הפרי הנפלא שחייבים לאכול אותו אפוי או מבושל. מתכון של עמיר לולויאן קונדיטור "לילית BAKERY"

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט טאטן חבושים.
טארט טאטן חבושים

מצרכים למתכון

  • לבצק :
  • 50 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • 5 חבושים קלופים ומנוקים מהליבה
  • לסירופ סוכר:
  • 1 ליטר מים
  • 500 גרם סוכר
  • מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את החבושים לשמיניות ומבשלים בסירופ סוכר עד שהחבושים מבושלים למחצה.
  • 2. מורחים כמות נדיבה של חמאה בתחתית תבנית פאי עגולה ובוזקים מעל סוכר עד שהתחתית מצופה בסוכר וחמאה.
  • 3. מסדרים את החבושים מהדפנות כלפי פנים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כ-25 דקות.
  • 4. להכנת הבצק - מערבבים את הסוכר והחמאה במעבד מזון מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב.
  • 5. מוסיפים את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד. מכניסים את הבצק לנוח כחצי שעה במקרר .
  • 6. לאחר שהבצק קר ונוח לעיבוד מוציאים ומרדדים על משטח עבודה מקומח עד לעובי של 2.5 מילימטר .
  • 7. קורצים עיגול גדול יותר בשני סנטימטר מגודל התבנית הפאי, מסדרים בתבנית מלבנית רגילה ואופים שמונה דקות , מניחים בצד להצטנן.
  • 8. שהחבושים יוצאים מהתנור הופכים את התבנית הפאי על הבצק הפריך שאפינו.
  • ניתן לעשות את אותו הטארט עם בצק עלים מוכן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully