סופגניות של "ביסקוטי"
סופגניות של ביסקוטי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- להכנת 18-20 סופגניות קטנות:
- 500 גרם קמח
- 100 גרם סוכר
- 80 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם שמרים טריים
- קורט מלח
- קליפת תפוז מגורדת
- 125 גרם חלב פושר
- 125 גרם מים פושרים
- ביצה אחת
- כף תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי או וודקה
- 1. בקערה מערבבים קמח, סוכר ומלח. יוצרים גומה ומפוררים את השמרים.
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם קליפת תפוז מגורדת, תמצית וניל, ביצה וברנדי. לשים קלות (אפשר גם עם כף).
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת. לשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) עד קבלת בצק חלק.
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו שוב ומוציאים את
- האוויר.
- ישנן שתי שיטות להכנת סופגניות: האחת היא הקלאסית בה קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג , מתפיחים וממלאים לאחר הטיגון, והשניה, הקלה והנוחה יותר לביצוע בבית, היא באמצעות רידוד הבצק למלבן בדומה לאופן הכנת רביולי. רוסלה מסבירה את השלבים לשיטה השניה:
- 1. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך ועבה בעובי של לפחות 1 ס"מ.
- 2. חוצים את הבצק לחצי לאורכו.
- 3. על המלבן הקרוב אלינו שמים במרווחים של 3 ס"מ קוביית שוקולד, כפית ריבה, או כל מילוי אחר לסופגניה.
- 4. מניחים את יריעת הבצק השנייה על הראשונה, וקורצים עם כוס היכן שיש מילוי. מניחים על מגש עם נייר אפיה משומן להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מטגנים:
- 1. בסיר רחב ולא גבוה מחממים שמן קנולה.
- 2. מרימים בעדינות את הסופגניה ומניחים את החלק העליון בשמן, לא יותר מארבע- חמש סופגניות כל פעם.
- 3. מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה