וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות של "ביסקוטי"

מתכון מאת: רוסלה, קונדיטוריית "ביסקוטי", מערכת וואלה

סופגניות של ביסקוטי. נמרוד סונדרס
סופגניות של ביסקוטי

מצרכים למתכון

  • להכנת 18-20 סופגניות קטנות:
  • 500 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם שמרים טריים
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגורדת
  • 125 גרם חלב פושר
  • 125 גרם מים פושרים
  • ביצה אחת
  • כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או וודקה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים קמח, סוכר ומלח. יוצרים גומה ומפוררים את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם קליפת תפוז מגורדת, תמצית וניל, ביצה וברנדי. לשים קלות (אפשר גם עם כף).
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת. לשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) עד קבלת בצק חלק.
  • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו שוב ומוציאים את
  • האוויר.
  • ישנן שתי שיטות להכנת סופגניות: האחת היא הקלאסית בה קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג , מתפיחים וממלאים לאחר הטיגון, והשניה, הקלה והנוחה יותר לביצוע בבית, היא באמצעות רידוד הבצק למלבן בדומה לאופן הכנת רביולי. רוסלה מסבירה את השלבים לשיטה השניה:
  • 1. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך ועבה בעובי של לפחות 1 ס"מ.
  • 2. חוצים את הבצק לחצי לאורכו.
  • 3. על המלבן הקרוב אלינו שמים במרווחים של 3 ס"מ קוביית שוקולד, כפית ריבה, או כל מילוי אחר לסופגניה.
  • 4. מניחים את יריעת הבצק השנייה על הראשונה, וקורצים עם כוס היכן שיש מילוי. מניחים על מגש עם נייר אפיה משומן להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • מטגנים:
  • 1. בסיר רחב ולא גבוה מחממים שמן קנולה.
  • 2. מרימים בעדינות את הסופגניה ומניחים את החלק העליון בשמן, לא יותר מארבע- חמש סופגניות כל פעם.
  • 3. מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully