פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות של "ביסקוטי"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות של ביסקוטי (נמרוד סונדרס)
      סופגניות של ביסקוטי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • להכנת 18-20 סופגניות קטנות:
      • 500 גרם קמח
      • 100 גרם סוכר
      • 80 גרם חמאה מומסת
      • 25 גרם שמרים טריים
      • קורט מלח
      • קליפת תפוז מגורדת
      • 125 גרם חלב פושר
      • 125 גרם מים פושרים
      • ביצה אחת
      • כף תמצית וניל
      • 2 כפות ברנדי או וודקה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה מערבבים קמח, סוכר ומלח. יוצרים גומה ומפוררים את השמרים.
      • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם קליפת תפוז מגורדת, תמצית וניל, ביצה וברנדי. לשים קלות (אפשר גם עם כף).
      • 3. מוסיפים את החמאה המומסת. לשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) עד קבלת בצק חלק.
      • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
      • 5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו שוב ומוציאים את
      • האוויר.
      • ישנן שתי שיטות להכנת סופגניות: האחת היא הקלאסית בה קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג , מתפיחים וממלאים לאחר הטיגון, והשניה, הקלה והנוחה יותר לביצוע בבית, היא באמצעות רידוד הבצק למלבן בדומה לאופן הכנת רביולי. רוסלה מסבירה את השלבים לשיטה השניה:
      • 1. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך ועבה בעובי של לפחות 1 ס"מ.
      • 2. חוצים את הבצק לחצי לאורכו.
      • 3. על המלבן הקרוב אלינו שמים במרווחים של 3 ס"מ קוביית שוקולד, כפית ריבה, או כל מילוי אחר לסופגניה.
      • 4. מניחים את יריעת הבצק השנייה על הראשונה, וקורצים עם כוס היכן שיש מילוי. מניחים על מגש עם נייר אפיה משומן להתפחה עד הכפלת הנפח.
      • מטגנים:
      • 1. בסיר רחב ולא גבוה מחממים שמן קנולה.
      • 2. מרימים בעדינות את הסופגניה ומניחים את החלק העליון בשמן, לא יותר מארבע- חמש סופגניות כל פעם.
      • 3. מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

      עוד מתכוני ריבות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -