סופגניה קלאסית במילוי ריבה

אחרי כל הסופגניות המשודרגות כל מה שמתחשק זה סופגניה פשוטה במילוי ריבה של פעם. מאפיית מרציפן הירושלמית נותנת טיפים לסופגנייה של בית

מתכון מאת: מאפיית מרציפן, מערכת וואלה!
    (צילום: עריכה: גיא גורן)

    מצרכים

    • ל-26 סופגניות:
    • 7 כוסות (1 ק"ג) קמח
    • 2/3 כוס סוכר
    • 1 כוס מים פושרים
    • 2.5 כפות שמרים יבשים (או 80 גרם שמרים טריים)
    • 5 ביצים
    • 2 חלמונים
    • 2 כפות ברנדי או רום לבן
    • 100 גרם חמאה (או מרגרינה) חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
    • 1 כפית מלח
    • שמן חמניות או כותנה לטיגון
    • ריבת תות שדה
    • אבקת סוכר לציפוי

    אופן ההכנה

    • 1. מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את הסוכר, המים והשמרים. לשים במהירות איטית במשך כ-4 דקות. הטיפ של שלומי: ניתן להמיר את המים בחלב כדי לשדרג את הטעם של הסופגניה.
    • 2. מוסיפים את הביצים, החלמונים והברנדי, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. הטיפ של שלומי: מוסיפים לבצק ברנדי מאחר והאלכוהול מונע מהצק לספוח את השמן בזמן הטיגון וגם מוסיף טעם מיוחד לסופגניה.
    • 3. מוסיפים את קוביות החמאה (או המרגרינה) והמלח. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ויפה. הטיפ של שלומי: אפשר להוסיף לבצק גרידת לימון כדי להפוך את הסופגניה למעניינת יותר.
    • 4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
    • 5. מוציאים את האויר מהבצק התפוח, וקורצים ממנו 26 כדורי בצק.
    • סופגניות שמנת ובננות מתוקות

    • לוקומריס- סופגנייה יוונית

    • חיתוכיות ריבה וחלבה

    • ריבת שושנים

    • עוגיות אגודל עם ריבה

    • סופגניות קלאסיות של "דלאל"

    • ריבת פומלה למון גראס וטפיוקה

    • קונפיטורת חבושים של שף עזרא קדם

    • עיגולי בצק עלים עם מרציפן

    • מרמלדת חבושים של שף חיים טיבי

    • ריבת תאנים עם יין אדום

    • קונפיטורת לימון

    • סופלה מלבה פודינג

    • עוגיות שתי וערב עם ריבת משמש

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    +
    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully