- 1. מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את הסוכר, המים והשמרים. לשים במהירות איטית במשך כ-4 דקות. הטיפ של שלומי: ניתן להמיר את המים בחלב כדי לשדרג את הטעם של הסופגניה.
-
- 2. מוסיפים את הביצים, החלמונים והברנדי, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. הטיפ של שלומי: מוסיפים לבצק ברנדי מאחר והאלכוהול מונע מהצק לספוח את השמן בזמן הטיגון וגם מוסיף טעם מיוחד לסופגניה.
-
- 3. מוסיפים את קוביות החמאה (או המרגרינה) והמלח. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ויפה. הטיפ של שלומי: אפשר להוסיף לבצק גרידת לימון כדי להפוך את הסופגניה למעניינת יותר.
-
- 4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
-
- 5. מוציאים את האויר מהבצק התפוח, וקורצים ממנו 26 כדורי בצק.