מתכונים חמים

סופגניה קלאסית במילוי ריבה

אחרי כל הסופגניות המשודרגות כל מה שמתחשק זה סופגניה פשוטה במילוי ריבה של פעם. מאפיית מרציפן הירושלמית נותנת טיפים לסופגנייה של בית

מתכון מאת: מאפיית מרציפן, מערכת וואלה! NEWS
    • מזרח אירופי

    • מתכונים לחנוכה

    • פרווה

    • קינוחים

    • ריבות

    • מתכונים לשבת

    • כשר

    (עריכה: גיא גורן

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • ל-26 סופגניות:
    • 7 כוסות (1 ק"ג) קמח
    • 2/3 כוס סוכר
    • 1 כוס מים פושרים
    • 2.5 כפות שמרים יבשים (או 80 גרם שמרים טריים)
    • 5 ביצים
    • 2 חלמונים
    • 2 כפות ברנדי או רום לבן
    • 100 גרם חמאה (או מרגרינה) חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
    • 1 כפית מלח
    • שמן חמניות או כותנה לטיגון
    • ריבת תות שדה
    • אבקת סוכר לציפוי
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את הסוכר, המים והשמרים. לשים במהירות איטית במשך כ-4 דקות. הטיפ של שלומי: ניתן להמיר את המים בחלב כדי לשדרג את הטעם של הסופגניה.
    • 2. מוסיפים את הביצים, החלמונים והברנדי, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. הטיפ של שלומי: מוסיפים לבצק ברנדי מאחר והאלכוהול מונע מהצק לספוח את השמן בזמן הטיגון וגם מוסיף טעם מיוחד לסופגניה.
    • 3. מוסיפים את קוביות החמאה (או המרגרינה) והמלח. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ויפה. הטיפ של שלומי: אפשר להוסיף לבצק גרידת לימון כדי להפוך את הסופגניה למעניינת יותר.
    • 4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
    • 5. מוציאים את האויר מהבצק התפוח, וקורצים ממנו 26 כדורי בצק.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully