וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניה קלאסית במילוי ריבה

אחרי כל הסופגניות המשודרגות כל מה שמתחשק זה סופגניה פשוטה במילוי ריבה של פעם. מאפיית מרציפן הירושלמית נותנת טיפים לסופגנייה של בית

מתכון מאת: מאפיית מרציפן, מערכת וואלה

עריכה: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • ל-26 סופגניות:
  • 7 כוסות (1 ק"ג) קמח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2.5 כפות שמרים יבשים (או 80 גרם שמרים טריים)
  • 5 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי או רום לבן
  • 100 גרם חמאה (או מרגרינה) חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מלח
  • שמן חמניות או כותנה לטיגון
  • ריבת תות שדה
  • אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את הסוכר, המים והשמרים. לשים במהירות איטית במשך כ-4 דקות. הטיפ של שלומי: ניתן להמיר את המים בחלב כדי לשדרג את הטעם של הסופגניה.
  • 2. מוסיפים את הביצים, החלמונים והברנדי, וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. הטיפ של שלומי: מוסיפים לבצק ברנדי מאחר והאלכוהול מונע מהצק לספוח את השמן בזמן הטיגון וגם מוסיף טעם מיוחד לסופגניה.
  • 3. מוסיפים את קוביות החמאה (או המרגרינה) והמלח. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ויפה. הטיפ של שלומי: אפשר להוסיף לבצק גרידת לימון כדי להפוך את הסופגניה למעניינת יותר.
  • 4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
  • 5. מוציאים את האויר מהבצק התפוח, וקורצים ממנו 26 כדורי בצק.
  • סופגניות שמנת ובננות מתוקות

  • לוקומריס- סופגנייה יוונית

  • סופגניות בריוש של "בראון"

  • חיתוכיות ריבה וחלבה

  • קונפיטורה גויאבה

  • ריבת חבושים של שף חיים טיבי

  • מרמלדת הדרים וג'ינג'ר של שפית מיקה שרון

  • קונפיטורת לימון

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • ריבת אגסים וחרדל

  • סופגניות קלאסיות של "דלאל"

  • ארטיק מלבי

  • פאי תפוחים בטוסטר משולשים

  • סופלה מלבה פודינג

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully