- 1. מניחים במיקסר את הקמח, סוכר, מלח ושמרים ומערבבים כ-10 שניות בעזרת וו לישה.
-
- 2. מוסיפים את הביצים, מים וברנדי ולשים.
-
- 3. לאחר שהבצק חצי אלסטי (כ- 5 דקות לישה במהירות 1), מוסיפים את החמאה ומגבירים למהירות 2 עד שמקבלים בצק רך, מבריק ואלסטי.
-
- 4. מתפיחים לילה במקרר בקערה עטופה בניילון.
-
-
- 5. מחלקים ליחידות במשקל 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מוברש בשמן.
-
-
- 6. מניחים להתפחה במקום חמים כששקית ניילון מכסה, עד שהסופגניות כמעט יכפילו את נפחן.
-
-
- 7. מחממים שמן ל-160 מעלות. הופכים את הסופגניות בזהירות לתוך השמן, אחת- אחת, מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד עד שמוכן ומעבירים לנייר סופג.
-
-
- 8. מחכים שיצטננו מעט ומזריקים לתוכן ריבה.
-
- 9. לריבה: מפשירים למשך הלילה את הפטל במקרר.
-
- 10. מוסיפים את הסוכר לפטל בתוך סיר בישול, וכן את הנוזלים שהגיר הפטל. מכסים ומשהים שעה במקום חמים.
-
- 11. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית.
-
-
- 12. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שסמיך במידה הרצויה (ראו טיפים) כאשר מכפים את הקצף מדי פעם.
-
- 13. כאשר הריבה מוכנה, ממלאים סיר נוסף במים ומביאים עוד סיר לרתיחה. מרתיחים בו למשך שתי דקות את הצנצנות הריקות (מרתיחים גם את המכסים יש לשים לב שהם מתאימים למשימה זו). מוציאים מהסיר והופכים.
-
- 14. ממלאים בזהירות ריבה עד למעלה, סוגרים מיד והופכים את הצנצנת על ראשה.