מתכונים חמים

סופגניות במילוי ריבת פטל

ענר צלאל, שף קונדיטוריית "דלאל"

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

סופגניות במילוי ריבה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 500 גרם קמח שטיבל 2 (קמח לחם)
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3-4 ביצים (תלוי בגודל)
  • 120 גרם חלב או מים
  • 2 כפות ברנדי
  • 90 גרם חמאה/ מרגרינה רכה
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר
  • ריבה או כל מילוי אחר
  • לריבת הפטל:
  • 550 גרם פטל קפוא
  • 450 גרם סוכר לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים במיקסר את הקמח, סוכר, מלח ושמרים ומערבבים כ-10 שניות בעזרת וו לישה.
  • 2. מוסיפים את הביצים, מים וברנדי ולשים.
  • 3. לאחר שהבצק חצי אלסטי (כ- 5 דקות לישה במהירות 1), מוסיפים את החמאה ומגבירים למהירות 2 עד שמקבלים בצק רך, מבריק ואלסטי.
  • 4. מתפיחים לילה במקרר בקערה עטופה בניילון.
  • 5. מחלקים ליחידות במשקל 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מוברש בשמן.
  • 6. מניחים להתפחה במקום חמים כששקית ניילון מכסה, עד שהסופגניות כמעט יכפילו את נפחן.
  • 7. מחממים שמן ל-160 מעלות. הופכים את הסופגניות בזהירות לתוך השמן, אחת- אחת, מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד עד שמוכן ומעבירים לנייר סופג.
  • 8. מחכים שיצטננו מעט ומזריקים לתוכן ריבה.
  • 9. לריבה: מפשירים למשך הלילה את הפטל במקרר.
  • 10. מוסיפים את הסוכר לפטל בתוך סיר בישול, וכן את הנוזלים שהגיר הפטל. מכסים ומשהים שעה במקום חמים.
  • 11. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית.
  • 12. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שסמיך במידה הרצויה (ראו טיפים) כאשר מכפים את הקצף מדי פעם.
  • 13. כאשר הריבה מוכנה, ממלאים סיר נוסף במים ומביאים עוד סיר לרתיחה. מרתיחים בו למשך שתי דקות את הצנצנות הריקות (מרתיחים גם את המכסים – יש לשים לב שהם מתאימים למשימה זו). מוציאים מהסיר והופכים.
  • 14. ממלאים בזהירות ריבה עד למעלה, סוגרים מיד והופכים את הצנצנת על ראשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully