וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאנים משומרות

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

תאנים משומרות. הילה קריב
תאנים משומרות

מצרכים למתכון

  • בערך 1.2 ק"ג תאנים טריות
  • 1 כוס פורט (אין פורט?! נסו יין אחר )
  • 1/2 1 כוסות מים
  • סליל ארוך של קליפת תפוז (בקלי-קלות עם קולפן)
  • 1 מקל קינמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה

  • 1. חורצים בעדינות צלב בתחתית כל תאנה. לא עמוק מדי- 1/2 ס"מ.
  • 2. בסיר גדול, המכיל את כל התאנים בשכבה אחת, מביאים לרתיחה פורט, קליפת תפוז, מים, מקל קינמון, סוכר, פלפל ורוזמרין. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע כ- 5 דקות.
  • 3. מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומביאים שוב לרתיחה.
  • 4. מנמיכים שוב את האש ומבשלים, מכוסה למחצה כ- 30 דקות. התאנים צריכות להיות מזוגגות ומעט שקפקפות. אם יש צורך - יש לבשל עוד כ-10 דקות. טועמים ורואים האם יש צורך בעוד מיץ לימון.
  • 5. מוציאים את התאנים בעזרת כף מחוררת לצנצנת מעוקרת (או למחפפים - צנצנת שכרגע יצאה מהמדיח ועודנה חמה) וממשיכים לצמצם את הנוזלים ברתיחה כ- 15 דקות או עד אשר הנוזל נהיה מעט סמיך ומכסה גב של כף. (טובלים כף. מעבירים פס עם האצבע. אם הפס נשאר ברור ולא נסגר ע"י הנוזל- מוכן) מוזגים לצנצנת לכדי כיסוי, מקררים ואוטמים. מנסיון, אם נשארו מעט נוזלים בסיר, כדאי לשמור אותם בצד. כשהתכולה תתקרר לגמרי, יהיה מקום לעוד מעט מהם.
  • 6. אני שומרת בחוץ, על השיש וזה מחזיק כחודשיים טובים, אם לא גומרים את זה לפני. אפשר גם לשמור במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully