- 1. חורצים בעדינות צלב בתחתית כל תאנה. לא עמוק מדי- 1/2 ס"מ.
-
- 2. בסיר גדול, המכיל את כל התאנים בשכבה אחת, מביאים לרתיחה פורט, קליפת תפוז, מים, מקל קינמון, סוכר, פלפל ורוזמרין. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע כ- 5 דקות.
-
- 3. מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומביאים שוב לרתיחה.
-
- 4. מנמיכים שוב את האש ומבשלים, מכוסה למחצה כ- 30 דקות. התאנים צריכות להיות מזוגגות ומעט שקפקפות. אם יש צורך - יש לבשל עוד כ-10 דקות. טועמים ורואים האם יש צורך בעוד מיץ לימון.
-
- 5. מוציאים את התאנים בעזרת כף מחוררת לצנצנת מעוקרת (או למחפפים - צנצנת שכרגע יצאה מהמדיח ועודנה חמה) וממשיכים לצמצם את הנוזלים ברתיחה כ- 15 דקות או עד אשר הנוזל נהיה מעט סמיך ומכסה גב של כף. (טובלים כף. מעבירים פס עם האצבע. אם הפס נשאר ברור ולא נסגר ע"י הנוזל- מוכן) מוזגים לצנצנת לכדי כיסוי, מקררים ואוטמים. מנסיון, אם נשארו מעט נוזלים בסיר, כדאי לשמור אותם בצד. כשהתכולה תתקרר לגמרי, יהיה מקום לעוד מעט מהם.
-
- 6. אני שומרת בחוץ, על השיש וזה מחזיק כחודשיים טובים, אם לא גומרים את זה לפני. אפשר גם לשמור במקרר.