- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית מגש מלא במים כ-2/3 מגובה התבנית.
-
- 2. מסננים לתוך סיר קטן את שתי כוסות התה, מביאים לרתיחה ומכבים. טורפים פנימה את הסודה, מוסיפים את התמרים ומניחים בצד.
-
- 3. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה ובהירה.
-
- 4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הווניל, גרידת התפוז, הדבש והסילאן.
-
- 5. מוזגים מעט מתערובת הביצים אל החמאה והסוכר וטורפים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים בכל פעם קצת, עד לאיחודן של שתי המסות.
-
- 6. מקפלים פנימה את הקמח בעדינות ומוסיפים את תערובת התמרים והתה.
-
- 7. מוזגים את הבלילה אל תבנית משומנת ומקומחת קלות ואופים כשעה. הפודינג מוכן כאשר סכין שנועצים באמצע יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור ומקררים כ-5 דקות.
-
- 8. בינתיים מכינים את רוטב הטופי: בסיר קטן מחממים יחד את כל החומרים לרוטב, מרתיחים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ומכבים.
-
- 9. מעבירים את הפודינג לצלחת או לצלחות הגשה ומוזגים מעט מרוטב הטופי.