אומלט פירות ים
דניאל זך, שף מסעדת "כרמלה בנחלה" המהוללת, מציג את הגרסה שלו לאומלט פירות ים נימוח ואוורירי, בו מתחבאים שרימפסים וקלמרי. בהחלט ארוחה שלא רואים כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אישית:
- 2 ביצים
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 4 שרימפסים ו-3 קלמרי קצוצים גס
- עלים מענף תימין
- מעט חמאה ושמן זית לטיגון
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. טורפים ביצים, שמנת וטימין יחד בקערה.
- 2. מחממים מחבת טפלון עם שמן הזית והחמאה, ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את הביצים.
- 3. מטגנים את פירות הים במחבת כשתי דקות ויוצקים מעל את הביצים.
- 4. מטגנים 3 דקות על אש נמוכה ומקפלים בזהירות את האומלט לצורת סיגר.
- 5. הופכים לצלחת הגשה ומפזרים מעט מלח גס.