פאי תות אישי

קינוח יפהפה לילדים ולכל מי שאוהבים, שהאפייה לו כיפית כמו אכילתו. נעמה נויהאוז אופה פאי תות אישי על מקל מבצק פריך במילוי ריבת תות

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
פאי תות אישי על מקל של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
פאי תות אישי על מקל של נעמה נויהאוז

מצרכים

  • לכ-20 יחידות:
  • לבצק הפריך:
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה בחתיכות קטנות
  • 60 גרם מיץ תפוזים קר (1/4 כוס)
  • 1/2 כפית קליפה מגוררת מלימון או תפוז
  • למילוי:
  • ביצה טרופה
  • ריבה
  • סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת אבקת סוכר, סוכר וניל, מלח, חמאה, מיץ וקליפת הדר, ומעבדים כדקה עד לקבלת משחה חלקה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומעבדים כ-1/2 דקה רק עד להיווצרות גוש מלוכד.
  • 3. פוחסים את גוש הבצק על גבי משטח מקומח לצורה של דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר למנוחה של כשעה.
  • 4. מוציאים מהמקרר. מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ, וקורצים 40 לבבות.
  • 5. מחוררים חור עגול במרכז העליון של 20 לבבות. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 6. מניחים 20 לבבות ללא חור על גבי תבנית עם נייר אפייה ברווחים של כסנטימטר ביניהם, ומורחים ביצה טרופה בהיקפם של הלבבות.
  • 7. מניחים מקל עץ דק על גבי הלב בשלישו התחתון. מניחים כפית ריבה במרכז הלב ומכסים בלב עם חור.
  • 8. מהדקים את הלבבות בהיקפם ובמקום בו נמצא המקל. מורחים ביצה טרופה על גבי חזית הפאי, וזורים גבישי סוכר.
  • 9. אופים 15-20 דקות עד להזהבת הבצק ובעבוע הריבה שבתוכו. שימו לב, הריבה רותחת!
  • 10. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית. מרימים את הפאי בזהירות. ניתן להציג את הפאים כשהם תקועים בתוך לוח קלקר עבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully