פאי תות אישי
קינוח יפהפה לילדים ולכל מי שאוהבים, שהאפייה לו כיפית כמו אכילתו. נעמה נויהאוז אופה פאי תות אישי על מקל מבצק פריך במילוי ריבת תות
מצרכים
- לכ-20 יחידות:
- לבצק הפריך:
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
- 50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה בחתיכות קטנות
- 60 גרם מיץ תפוזים קר (1/4 כוס)
- 1/2 כפית קליפה מגוררת מלימון או תפוז
- למילוי:
- ביצה טרופה
- ריבה
- סוכר
אופן ההכנה
- 1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת אבקת סוכר, סוכר וניל, מלח, חמאה, מיץ וקליפת הדר, ומעבדים כדקה עד לקבלת משחה חלקה.
- 2. מוסיפים את הקמח ומעבדים כ-1/2 דקה רק עד להיווצרות גוש מלוכד.
- 3. פוחסים את גוש הבצק על גבי משטח מקומח לצורה של דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר למנוחה של כשעה.
- 4. מוציאים מהמקרר. מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ, וקורצים 40 לבבות.
- 5. מחוררים חור עגול במרכז העליון של 20 לבבות. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 6. מניחים 20 לבבות ללא חור על גבי תבנית עם נייר אפייה ברווחים של כסנטימטר ביניהם, ומורחים ביצה טרופה בהיקפם של הלבבות.
- 7. מניחים מקל עץ דק על גבי הלב בשלישו התחתון. מניחים כפית ריבה במרכז הלב ומכסים בלב עם חור.
- 8. מהדקים את הלבבות בהיקפם ובמקום בו נמצא המקל. מורחים ביצה טרופה על גבי חזית הפאי, וזורים גבישי סוכר.
- 9. אופים 15-20 דקות עד להזהבת הבצק ובעבוע הריבה שבתוכו. שימו לב, הריבה רותחת!
- 10. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית. מרימים את הפאי בזהירות. ניתן להציג את הפאים כשהם תקועים בתוך לוח קלקר עבה.