וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות לב ריבה כשרות לפסח

השף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל מצייד אתכם בעוגייה האהובה על כולם במתכונת כשרה לפסח עם דגש על הדברים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול- עוגייה עם בצק חמאה, מילוי קונפיטורת תות וקורצן בצורת לב. פשר להכין עוגייה ללא תוספת סוכר על ידי החלפת אבקת הסוכר שבמתכון ב

מתכון מאת: עופר גל, מערכת וואלה

מאפים  כשרים לפסח של בוטיק סנטרל. הדס ניצן,
מאפים כשרים לפסח של בוטיק סנטרל/הדס ניצן

מצרכים למתכון

  • לכ- 50 עוגיות
  • 150 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס+כף)
  • 50 גרם שקד מולבן טחון
  • 100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 50 גרם גלוקוזה בהירה (בחנויות האפייה מתמחות)
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1מקל וניל
  • 5 גרם קסנטן גאם (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
  • 300 גרם קונפיטורת תות משובחת
  • אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר עם וו לישה,קורצן בצורת לב גדול וקטן, בר מיקסר (מוט הקצפה), שק זילוף

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות. חותכים את מקל הווניל לאורך ובעזרת סכין קטנה מגרדים את כל המילוי אל תוך קערת המיקסר.
  • 2. מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה אבקת הסוכר והגלוקוזה. מוסיפים את הביצים, החלמון והקסנטן וממשיכים לעבד עד קבלת מרקם קרמי.
  • 3. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, אבקת השקדים ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מקררים שעתיים, או אפילו לילה במקרר.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה דק . קורצים עוגיות בעזרת קורצן הלב הגדול. בעזרת הקורצן הקטן קורצים את מרכז העוגייה של חצי מכמות העוגיות, לקבלת חלקו העליון של העוגייה המורכבת ממנה יבלוט מילוי הריבה. את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש .
  • 5. מסדרים מבלי להצמיד, את העוגיות, לאפיה בתבנית התנור עם נייר אפייה. אופים למשך כ -15 דקות בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות ועוד 10 דקות ב 100 מעלות לשמור על פריכות העוגיות. . מעבירים את הקונפיטורה לקערה עמוקה ובעזרת הבר מיקסר טוחנים למחית חלקה וממלאים שק זילוף.
  • 6. מזלפים על העוגיות השלמות מעט ריבה (כ 6 גרם לעוגייה תלוי בגודל הקורצנים שבחרנו) סוגרים עם העוגייה אותה קרצנו במרכז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully